BME-s hallgatóknak hirdet gyakornoki és ösztöndíjprogramot a Samsung

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Samsung SDI és a Műegyetem, és ezzel egyidejűleg ösztöndíj- és gyakornoki programot is indítanak az intézmény hallgatóinak.

A Samsung SDI Magyarország Zrt. és a Műegyetem közötti stratégiai együttműködési megállapodást Hyun Jung, a Samsung SDI igazgatóságának tagja, míg a BME részéről Czigány Tibor rektor és Kotán Attila kancellár írták alá.

„A BME sok évtizedes tapasztalattal rendelkezik az akkumulátorok kutatása és fejlesztése, valamint a kapcsolódó képzések területén. A Műegyetem nyolc karából több szakmai profilja is szorosan kötődik ehhez a szakterülethez, pl. a Villamosmérnöki és Informatikai, a Gépészmérnöki, valamint a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar is. A Samsung SDI-vel most kezdődő együttműködés biztosítja, hogy a terület globálisan vezető gyártójának szakembereivel kooperálva szerezhessenek további tapasztalatokat a BME hallgatói és kutatói” nyilatkozta a frissen kötött együttműködési megállapodásról Levendovszky János, a BME tudományos és innovációs rektorhelyettese.

„Az akkumulátoripar egyre nagyobb jelentőséggel bír a világban. Magyarországi gyárunk a Samsung SDI élvonalbeli bázisa, ahol mindent megteszünk a csúcstechnológia és a minőség érdekében. Ez a törekvés az akkumulátorra szakosodott munkaerővel és a BME világszínvonalú képzési és kutatói kapacitásával biztosítható, ezért nagy jelentőségű a ma aláírt megállapodás versenyképességünk erősítése érdekében” – hangsúlyozta Hyun Jung. A Samsung SDI a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártójaként globálisan 9 üzemmel rendelkezik, melyek közül az egyik Magyarországon, Gödön található.

A Samsung SDI Magyarország és a BME közötti stratégiai együttműködés célja részben az is, hogy további lehetőségeket nyújtson az akkumulátoripar fejlesztéséhez és az iparági szakemberek képzéséhez. A vállalat a most deklarált 5 évre szóló megállapodás értelmében gyakornoki és ösztöndíjprogramot hirdet a Műegyetemen tanuló mérnököknek. A gyakornoki program célja, hogy betekintést nyújtson a Samsung akkumulátorgyártással kapcsolatos technológiai folyamataiba, továbbá az is, hogy a leendő mérnökök gyakorlatot és akár karrierépítést segítő tudást is szerezhessenek az erre szánt 6 hónap alatt.

Az ösztöndíjprogram azon műegyetemi hallgatók számára nyitott, akik az ösztöndíj megszerzését követően egy éven belül diplomát szereznek. A közel másfél millió forintos ösztöndíjat az energetikai mérnök, gépészmérnök, villamosmérnök vagy más akkumulátorokkal foglalkozó szakok egyikén tanuló fiatalok pályázhatják meg. A programban évente legfeljebb 200 végzős diák vehet részt, a kiválasztásnál a tanulmányi átlag mellett a karok ajánlásait is figyelembe veszik.

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport

Fotó: Geberle B.