Nagy érdeklődés övezi a közelgő Danube Cup 2022 konferenciát

A BME GTK oktató-kutatói a magas szintű vállalkozási ismeretek átadását célzó konferencia és a hozzá kapcsolódó hallgatói startup pitch verseny főszervezői lesznek.

Több előadó, köztük számos nemzetközi szakember is jelentkezett a Danube Cup 2022  vállalkozásoktatási tudományos konferenciára. A beérkezett 31 absztrakt fele külföldi: osztrák, német, szerb, moldáv, brit, holland és lengyel előadók érdeklődését is felkeltette a szakmai esemény, így valódi nemzetközi repertoár várja a résztvevőket.

A Danube Cup  kezdeményezés tudományos pillérének számító eseményt első alkalommal 2022. április 28-án szervezi meg a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (BME GTK) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a rendezvény helyszíne az utóbbi intézmény lesz. A konferencia célja a vállalatismeret tématerületének oktatói és kutatói, valamint a nemzetközi startup ökoszisztémák szereplő: inkubátorok, akcelerátorok, befektetők, vállalkozásfejlesztési szakértők közötti tudás- és ismeretmegosztás.

„A startup, a startup-alapítás mára nagy népszerűségnek örvendő terület lett; kis túlzással ’minden sarkon’ van már egy inkubátor. A témát már oktatják abból kiindulva, hogy érdemes a folyamatokat gyorsítani, egyszerűsíteni, könnyíteni, ám a ’hogyanról’ sokan, sokféleképpen vélekednek, és nem feltétlenül jól” – fogalmazták meg a konferencia életre hívói, akik e szempontot is figyelembe vették a rendezvény előadóinak kiválasztásánál. Huszák Loretta (BCE) és Vecsenyi János, a BME GTK Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszékének címzetes egyetemi tanára vezette szakmai zsűri végül 28 előadó meghívásáról döntött, akik a vállalkozásfejlesztés oktatásával kapcsolatos legújabb kutatásaikat vagy legjobb gyakorlataikat mutatják be a közönségnek.

(A teljes program hamarosan elérhető lesz a konferencia folyamatosan frissülő weboldalán – szerk.)

 

A Danube Cup nemzetközi hálózat partneregyetemei 2022-ben 6. alkalommal is megszervezik a hallgatóknak szóló startup pitch versenyt. A májusi nemzetközi fináléba a BME és a Budapesti Corvinus Egyetem is két-két csapatot delegálhat. A hazai döntőt 2022. április 29-én a BME Q épületében rendezi meg az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület (IVE) a két egyetem megbízásából, Danyi Pál főszervező (egyetemi docens, BME GTK Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék) koordinálásával.

A magyar megmérettetésre 2022. április 19-ig olyan startup csapatok jelentkezését várják, amelynek tagjai nemzetközi szinten gondolkodnak, szeretnének sokat tanulni, fejlődni és széleskörű kapcsolatokra szert tenni, elképzeléseikről pedig nemzetközi grémium előtt is beszélnének. A pitch versenyre történő jelentkezés feltétele, hogy a csapatok legalább egy tagja a BME vagy a BCE aktív hallgatója legyen.

A nemzetközi döntőt 2022. május 31-én a bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen (WU Wien) tartják meg: a fináléba jutott csapatoknak nemzetközi zsűri és publikum előtt kell pitch-elniük a ViennaUP! startupfesztivál részeként.

A verseny iránt érdeklődő fiataloknak a Danube Cup kezdeményezés magyarországi oktatócsapata 2022. február 28. és április 14. között Startup VIP néven versenyfelkészítő, konzultációs workshop-sorozatot szervezett a minél eredményesebb részvétel érdekében. A workshop programjának oktatói, előadói és szakmai mentorai a BME, a BCE és a Startup Business Launchpad vállalkozásindítással és startup üzletfejlesztéssel foglalkozó szakemberei. A képzés, amit a Nemzeti Tehetség Program is támogat, segít abban, hogy a résztvevők képessé váljanak lényegre törően megfogalmazni vállalkozásuk koncepcióját és értékajánlatát, érdemi piackutatással sikeresen validálják elképzeléseiket, majd végül képesek legyenek (angol nyelven is) az ötletük világos bemutatására egy pitch keretében.

 

A pitch verseny jelentkezési határideje: 2022. április 19.

 

Sok sikert kívánunk a versenybe szálló fiataloknak.

 

A szakmai konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Elérhetőségek:

Danube Cup kezdeményezés

Danube Cup 2022 konferencia és hallgatói startup pitch verseny honlapja

Jelentkezés a hallgatói startup pitch versenyre

 

További információ az alábbi elérhetőségeken kérhető: info@danubecup.eu

 

 

TZS

Fotók forrása: Danube Cup, pixabay