Műegyetemi fiatalok a tudatos életpálya-tervezéséhez kaphatnak szakmai segítséget

Személyre szabott egyetemi életpálya-tervező kurzust indít doktoranduszok és fiatal BME-s oktatók-kutatók számára a Tehetségsegítő Tanács.

„2022 április-májusában először - és reményeink szerint hagyományteremtő módon – egy olyan egyetemi életpálya-tervező kurzust indítunk, amelyben a résztvevő fiatalok a befektetett munkájuk eredményeként egy konkrét és személyre szabott karrier- és akciótervet kapnak ahhoz, hogy tudatosan építhessék jövőbeli egyetemi életpályájukat. Ennek a tudatos tervezésnek köszönhetően – a kurzus trénereinek szavaival élve – a fiatalok nem csak szárnyakat kapnak karrierjükben, hanem ’repülni’ is megtanulnak” – tudtuk meg Bagi Katalintól, a BME Tehetségsegítő Tanács elnökétől a szervezet hamarosan induló kurzusáról, amelyre műegyetemi doktoranduszok, fiatal oktatók és kutatók jelentkezését várják.

Az induló képzés résztvevőit két tréner coach kiscsoportos (12-15 fős) foglalkozások keretében segíti abban, hogy hatékonyabbá váljanak egyetemi életük, karrierjük menedzselésében.

A szemléletformáló kurzusra jelentkezők először egy rövid motivációs beszélgetésen vesznek részt, majd 5*4 órás workshop keretében olyan témákat dolgoznak fel közösen, mint a kiégés megelőzése vagy az „én-márka” kiépítése. Az 5 alkalmas képzést egyéni konzultációk zárják a tapasztalatokról, élményekről, tanulságokról és azokról az üzenetekről, amelyeket az oktató-kutatók magukkal vihetnek a hétköznapjaikba. A képzés összesen 40 órányi teljes figyelmet és elköteleződést igényel: a foglalkozásokat hetente egyszer, személyes jelenlét mellett tartják, a találkozók között pedig házi feladatokkal is készülniük kell a résztvevőknek. A kurzus április végén indul, a találkozók időpontjára vonatkozó preferenciáikat az érdeklődők a jelentkezési lapon adhatják meg.

 

Bővebb információ a programról és jelentkezés az alábbi linken lehetséges.

 

Jelentkezési határidő: 2022. április 24.

 

A képzésről a BME Tehetségsegítő Tanács honlapján, az alábbi linken  is tájékozódhatnak az érdeklődők.

(A közelmúltban megújult BME Tehetségsegítő Tanácsról a bme.hu  a közelmúltban közölt egy interjút a szervezet vezetőjével, Bagi Katalinnal – szerk.)

A kurzus szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 

TZS

Fotó: BME Tehetségsegítő Tanács, pixabay.hu