Tölts velünk egy napot a műegyetemi Lányok Napján!

A BME is több, interaktív és érdekes programelemmel csatlakozott a lányoknak szóló országos pályaorientációs rendezvényhez 2022. április 28-án.

Újból várjuk a műszaki, informatikai és természettudományi képzések és karrierehetőségek iránt érdeklődő, még pályaválasztás előtt álló általános iskolás felső tagozatos és középiskolás lányokat.

A Nők a Tudományban Egyesület (NATE2022. április 28-án 11. alkalommal szervezi meg országos, lányoknak szóló pályaorientációs napját, amelyhez az egyetem 5 kara csatlakozott. Az előadások, a bemutatók és a laboratóriumok idén személyes jelenlét mellett lesznek látogathatók a BME-n.

A műegyetemi programokra  olyan, legalább 14-16 éves lányokat várnak, akik még nem biztosak a továbbtanulásukat illetően, ám szívesen belesnének egy tekintélyes egyetem műhelytitkaiba, meghallgatnának kutatókat, mérnököket, informatikusokat a munkájukról, mindennapjaikról és arról, mire lehet számítani a munkaerőpiacon.

A műegyetemi Lányok Napján  változatos programokkal készülnek a kezdeményezésben részt vevő karok a matematika, a programozás, a közlekedés, a 3D nyomtatás vagy éppen az építőmérnöki tudományok területéről. A rendezvényre ellátogató ifjú hölgyek többek között megismerkedhetnek a kiberbiztonsággal vagy a kvantumtechnológia rejtelmeivel, drónok segítségével rekonstruálhatnak egy baleseti helyszínt, vagy éppen megnézhetik az egyetemen épített önvezető gokartot. A légiirányítás kihívásai mellett egy igazi reaktor vagy szélcsatorna működését is testközelből láthatják, csakúgy, mint a 4-es metró titkait, vagy akár egy gyalogoshíd építését. Arra is választ kaphatnak, hogyan játszhatott szerepet a Liba játék a híres Dreyfus-perben, és hogyan lehet a szemmozgásból következtetni az emberi agytevékenységre.

A lányok pályaválasztási döntését támogató rendezvény programoldala már elérhető, amelyen a műegyetemi eseményekre is lehet jelentkezni.

A Lányok Napja műegyetemi programoldalán hasznos információk, érdekes cikkek, kiadványok és az egyes mérnökpályákat bemutató informatív tájékoztatók is megtalálhatók.

A rendezvénnyel és a részvételi feltételekkel kapcsolatos információk a szervező NATE oldalán  olvashatók.

 

Minden érdeklődő ifjú hölgyet szeretettel várunk a BME programjain.

 

TZS

Képek forrása: NATE