Közel ötven ország ösztöndíjas hallgatója vett részt az első Nemzetközi Tavaszi Bálon

2022. április 30-án megrendezésre került az első,  külföldi ösztöndíjas hallgatók számára megszervezett Tavaszi Bál.

A bál a Kancellária, Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) és az International Mentor Team (IMT) szervezésében valósult meg. Ez volt az egyetem első olyan nagyszabású rendezvénye, ami kifejezetten a külföldi ösztöndíjas hallgatóknak szólt. A diákok nagy izgalommal várták a bált, az eseményen többen is saját népviseletben jelentek meg. A bálon közel 500 résztvevő volt jelen, akiknek rendkívül sokszínű műsorban volt részük.

Az est elején a CreativeFunCreation zenekar fogadta a vendégeket. A résztvevők megérkezése után került sor a megnyitóra, melynek keretén belül a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság igazgatója, Németh Ákos és az év HÖOK (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) mentora, Anousa Symoukda mondott beszédet. Ezt követően két kiemelkedően tehetséges Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgató lépett fel. Ghada Bourguiba, aki egy művészeti diákkör, a Sollertia vezetője és Achref Mekni, aki a 2022-es Pécsett rendezett Mentorfaktor győztese volt. Mindketten remek hangulatot teremtettek dalaikkal.

A CreativeFunCreation zenekar fogadja a bál kezdetekor a vendégeket

A bál egyik legizgalmasabb része a díjátadó volt. A hallgatók izgatottan várták, hogy megtudják ki lett az előzetesen megszavazott bálkirály és a bálkirálynő. Sokan lelkesen kampányoltak egészen a díjátadóig, melynek meg is lett az eredménye. Több mint 1200 szavazat érkezett a jelöltekre. Végül a koronát a bálkirály és a bálkirálynő szerepében Burak Altintas és Chebet Ronoh vehette át. A program során az év IMT mentora, Mihail Andrea és az év HÖOK mentora, Ashwin Varma is elismerésben részesült.

Ezt követően egy tehetséges zenészekből álló jazz zenekar lépett fel, Koncz Kriszta együttese. A zenekar tagjai, akik mind a Zeneakadémia Jazz szakán folytatják tanulmányaikat külön erre az alkalomra álltak össze, a résztvevők nagy örömére. Utánuk a BME néptáncköre lépett fel, akik hatalmas sikert arattak a hallgatók körében. Élőzenés előadásukat táncház követte, melyen a diákok is örömmel részt vettek. Mindenki rendkívül élvezte a közös táncot, igazán jó hangulatban zajlott a program.

Néptánc bemutató

Élőzenés közös tánc a BME néptánckörének vezetésével

A bálon a Vadhús zenekar is fellépett, akik geronto-punk stílusú zenével lepték meg a hallgatókat. Az estét Dj Palo zárta, ezzel megkoronázva a rendkívül különleges és egyedi tavaszi bált.

A Vadhús zenekar megteremtette a hangulatot az este további részére.

Dj Palo zárta a bált

 

 

 

Majsa Nikolett

Fotó: Anousa Symoukda, Szenka József