Új ösztöndíjfelhívás BME-s hallgatóknak az EELISA partneregyetemekre

A sikeresen pályázó egyetemisták jelentős ösztöndíjtámogatás mellett 8 vezető európai intézményben egyhetes tanulmányúton vehetnek részt.

Egyedülálló ösztöndíjra pályázhatnak azok a műegyetemi hallgatók, akik 2022 szeptembere és 2023 augusztusa között az EELISA partnerintézmények egyikében folytatják mérnöki, műszaki, gazdaság- vagy természettudományi képzésüket ERASMUS+ részképzési tanulmányi ösztöndíjjal. Ők további rövid tanulmányúton vehetnek részt, amelyhez 400.000 Ft értékű mobilitási ösztöndíjat nyerhetnek. A most életre hívott kezdeményezéssel a BME és az EELISA szövetség közös célja, hogy a Műegyetem hallgatóit ösztönözze az EELISA egyetemi szövetség tevékenységeiben való részvételre, ezzel is hozzájárulva az EELISA közösségek építéséhez a következő neves európai intézményeknél:

  • Universite Paris Sciences et Lettres (Franciaország)
  • École des Ponts ParisTech (Franciaország)
  • Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (Németország)
  • Scuola Normale Superiore Pisa (Olaszország)
  • Scuola Superiore Sant’Anna Pisa (Olaszország)
  • Universitatea Politehnica din București (Románia)
  • Universidad Politécnica de Madrid (Spanyolország)
  • İstanbul Teknik Üniversitesi (Törökország)

Forrás: EELISA European University

A pályázatra az alábbi webes felületen elérhető űrlap kitöltésével és az ott található nyilatkozatok elektronikus elfogadásával lehet jelentkezni: https://regisztracio.bme.hu/eelisa-hallgatoi-osztondij-jelentkezes-2022-szeptember

A pályázatok benyújtásának végső határideje 2022. szeptember 11., 23:59 óra

A felhívással kapcsolatos kérdéseket az eelisa@bme.hu email címen várja az Idegen Nyelvű Oktatási Igazgatóság.

A pályázati támogatással a műegyetemi hallgatóknak lehetőségük van az ERASMUS részképzést megelőzően vagy a befejezését követő egy hónapon belül; 5-7 napos rövid mobilitás keretében a részképzés céljául választott partneregyetem helyszínére utazni, ott EELISA tevékenységet, közösség- és kapcsolatépítést, a részképzéshez szükséges szakmai előkészületeket, és az EELISA-val kapcsolatos felkészülő tevékenységet folytatni. Az ösztöndíjat elnyert diákoknak blog, vlog vagy hasonló stílusban szerkesztett napló vezetését szükséges vállalniuk napi egy bejegyzéssel, ebben kép, videó vagy szöveges beszámoló megosztásával az EELISA partnerintézményben szerzett szakmai tapasztalatokról.

Forrás: EELISA European University

A BME 2020-ban nyolc nívós európai egyetemmel összefogva az EELISA egyetemi szövetség tagja lett. A program távlati célja a minden uniós tagállamban akkreditált európai mérnöki diploma rendszerének kidolgozása. A partnerek közös képzések, kutatások indításán is dolgoznak. A műegyetemi hallgatók, valamint oktatók Pisa, Erlangen, Isztambul, Párizs, Madrid és Bukarest egyetemein tanulhatnak, illetve kutathatnak a jövőben a program keretében. További részletek olvashatók az EELISA-ról a Vigh László Gergely idegen nyelvű oktatási igazgatóval készült interjúban.

 

Idegen Nyelvű Oktatási Igazgatóság – Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport