Dunai Regatta a Műegyetem előtt

Visszatér Budapest szívébe a Dunai Regatta – az egyetemi evezős és sárkányhajóverseny, sport-, zenei és kulturális fesztivál – a Nemzeti Sportügynökség szervezésében.

A Dunai Regatta, Budapest egyik legjelentősebb, egyetemisták számára szervezett sport- és kulturális fesztiválja október 1-én és 2-án várja látogatóit.

Az első nap (október 1.) az egyetemisták összecsapásairól szól, legyen szó akár sárkányhajós, evezős, streetball vagy urban volley bajnokságról. A versenyeken a Műegyetem hallgatói csapatai is indulnak. Az egyetemi sárkányhajós és evezős csapatok a Duna egyik legcsodálatosabb, Parlament és a Műegyetem közötti szakaszán mérik össze erejüket.

A második nap (október 2.) pedig a családok és a felcseperedő generáció sportolóinak napja, ahol mindegyik nagypályát gyerekek és érdeklődő felnőttek foglalhatják el, és próbálhatják ki tehetségüket.

A felvonultatott változatos sportágak bemutatókkal is készülnek, így a látogatók találkozhatnak mászófal bajnoksággal, Cross Challenge-el, Freestyle focival, Indoor cyclinggal, csocsó bajnoksággal, digitális kompetenciaméréssel, TEQ sportokkal, valamint digitális sport és VR aktivitásokkal.

 

Forrás: dunairegatta.hu