Még egy hatalmas BME-s buli belefért a nyárba!

Eddigi látogatói rekordot megdöntő bulisorozattal búcsúztatták a nyarat a fiatalok a 15. jubileumi BME Egyetemi Napokon.

Hatalmas érdeklődés övezte a lágymányosi kampuszrészen 2022. szeptember 13. és 15. között megrendezett 15. BME Egyetemi Napok fesztivált: a látogatók idén már egyszerre 5 színpadon zajló zenés szórakoztató műsor és számos zenei irányzat közül válogathattak.

A szervezők szerint a fiatalság végre maga mögött hagyta a pandémia örökségét: a fesztivál újra teltházzal üzemelt. Még a három évvel ezelőtti, nagy népszerűségnek örvendő esemény látogatói létszámán is túltett az idei rendezvény. A több napos bérletek már a fesztivál előtt elfogytak, a keddi és a csütörtöki népszerű programokra az elővételes napijegyek is több nappal a rendezvény előtt elkeltek. A helyszínen megvásárolható belépők is hamar gazdára leltek a kasszáknál.

„A legnépszerűbb programoknak idén is a koncertek, zenei fellépők bizonyultak: volt, aki egy-egy kedvenc miatt váltott jegyet a fesztivál adott napjára. Folyamatosan látogatták a BME Tíztánc formáció táncházát és nagy érdeklődés övezte a Wigner Jenő Szakkollégium kézgyújtás bemutatóját is” – értékelte a programokat rendezői oldalról Orbán Balázs, a Műegyetemi Hallgatói Kft. ügyvezetője, az esemény főszervezője.

A zenei paletta legkedveltebb előadói voltak többek között: Azahriah, Krúbi, Carson Coma, a Follow the Flow és Dzsúdló. Népszerűségének köszönhetően a nagyszínpadon kapott helyett: BSW Live, a Bëlga, T. Danny, a Brains, valamint a lemezlovasok legkeresettebbjei, mint Regan Lili, Metzger Viktória, Yamina, és az Emlékek Éjszakája – University Edition keretében olyan régi motorosok, mint Peat Jr, Eros vs. Spigiboy és Dj Naksi. Volt Retro buli, ahol fellépett az Animal Cannibals, Krisz Rudi, Csordás Tibi / Fiesta és az UFO. Élőben közvetített a Petőfi Elektrik, tombolni lehetett Tóth Andi, Ricsárdgír, a Meg Egy Cukorka, a Hűvös, Pacso, Hawkeye, Thomas Rush és Crazy Boys buliján, vagy akár egy jó Mulatós Disco-n és Utcabálon DJ Deby-vel.

A zenei programok kiegészítéseként a látogatók rengeteg Instax fotót készítettek, nagy volt a forgalom a rendezvény helyszínének üzenőfalán, sokan okos tanáccsal látták el a 15 éves énjüket, a csocsóasztaloknál sem volt üres járat, és minden eddiginél több vállalati partnerstand, lounge pihenők és interaktív programok is színesítették a fesztivál repertoárját.

A jubileumi rendezvényre a szervezők a születésnaphoz méltó ünnepi dekorációval készültek, idén először pedig roller- és kerékpártárolóval várták a két keréken érkezőket. A színpadok mellett a fesztivál installációit is úgy alakították ki, hogy a lehető legtöbb szabad területet biztosítsák a szórakozni vágyó fiataloknak.

A zenei rendezvény kiegészítéseként a szeptember 14-i BME Egyetemi Sportnapon a mozogni vágyó fiatalok a BME Sporttelep és Sportközpont lehetőségeit is élvezhették: a klasszikus egyéni és csapatsportok mellett olyan újdonságokat is kipróbálhattak, mint a jugger, az evezés, a „sör” ping-pong vagy a szituációs lövészet. (Az eseményről a bme.hu is beszámolt – szerk.)

„Az idei évben is beépítettük azokat a megfontolásra érdemes javaslatokat, amelyeket a rendezvény értékelésekor a látogatóktól kaptunk. Például kérésükre látványosan elkülönítettük a bejáratokat és a fesztivál kilépő kapuit, megemeltük a bebocsátáskor kiépített kapuk számát 6-ra. A látogatók két nagy kedvence, Azariah és Dzsúdló a válaszolók kérésére idén nagyszínpadra került” – fűzte hozzá Orbán Balázs, aki örömmel számolt be a rendezvény zavartalan lebonyolításáról és az elvárásoknak megfelelő menetrendről is. A csütörtöki kora estét egy váratlan vihar zavarta meg, ám a rossz idő sem térítette el a fiatalokat, az utolsó nap is teltházas volt. „Remek szervezői gárda áll a BME Egyetemi Napok fesztivál mögött, akik az évek során nagyszerűen összekovácsolódtak. Ez a társaság évről évre, még a nehéz időkben is helytállva bebizonyította, hogy ennek a színvonalas és hallgatóbarát szórakoztató rendezvénynek helye és létjogosultsága van a Műegyetemen és a fővárosi diákéletben. Újult lendülettel fogunk neki hamarosan a következő évi esemény előkészítésének” – zárta gondolatait a bme.hu-nak adott interjúban Orbán Balázs.

A szervezők idén is várták a rendezvénnyel kapcsolatos véleményeket és észrevételeket. A kitöltők között 10 bérletet sorsolnak ki a jövő őszi, 16. BME Egyetemi Napokra, amelyet várhatóan 2023. szeptember 12. és 14. között rendeznek meg.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a fesztivál közösségi oldalain.

 

Weboldal: https://egyeteminapok.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/egyeteminapok

Instagram: https://www.instagram.com/egyeteminapok/

Tik-Tok: https://www.tiktok.com/@bme_egyetemi_napok

 

 

TZS-KJ

Fotók: BME Egyetemi Napok Facebook