Alföldi György díszpolgári kitüntetésben részesült

A BME Építészmérnöki Kar dékánja a Józsefvárosi Önkormányzattól kapott díszpolgári elismerést.

A Józsefváros 245. születésnapja alkalmából november 7-én rendezett ünnepi eseményen Alföldi György, egyetemi tanár, dékán is kitüntetést vett át. Az önkormányzat Ságiné Rejtő Ildikó olimpiai bajnok vívó munkásságát ismerte el díszpolgári címmel az ünnepség keretében.

Alföldi György építész, urbanista, városfejlesztő 1998-2016 között a Fővárosi Önkormányzat és Józsefvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt. vezető építésztervezője, majd vezérigazgatója volt. Az ünnepségen elhangzott méltatás Alföldi György pályájára visszatekintve kiemelte: „munkájából eredően kiemelkedő hatással volt Józsefváros mai arculatára. Vezetése alatt valósultak meg az elmúlt évtizedek legnagyobb rehabilitációs programjai, valamint Józsefváros Európai Uniós pályázatai, mint a Magdolna negyed, a Corvin sétány projekt és az Európa Belvárosa Programok. Sok épület őriz tervezői kezének nyomát, többek között a népszerű közösségi épület a Kesztyűgyár Közösségi Ház.”

Az önkormányzat közleménye hangsúlyozza: Díszpolgári Cím adományozható annak, aki kiemelkedő munkájával a kerületben vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban is általános elismerést szerzett, és ezzel a kerület polgárai körében közmegbecsülésre tett szert, továbbá hozzájárult Józsefváros fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez.

 

Forrás: jozsefvaros.hu