Inspiratív megoldásokkal zárt az első Richter Ideathon

Az első Richter Ideathont a vállalatalapító születésének 150. évfordulója alkalmából tartották. Az ötletmaratonon győztesei között műegyetemisták is voltak.

Összesen harminc, az ország legkülönfélébb felsőoktatási intézményéből érkező diák dolgozott 24 órán keresztül öt csapatban egy, a Richter által felvetett probléma megoldásán.

A csapatoknak egy olyan megoldást kellett találniuk, amely a társadalom egészségi állapotának javítását, valamint az egészségügyi ellátórendszer hatékony működésének előmozdítását támogatja a lakosság egészségtudatosságának növelésén keresztül. A szervezők olyan megvalósítható projektek kidolgozását várták, amelyek a fenti célokat segítő, támogató eszközöket hatékonyan és relevánsan kombinálják a betegedukáció, a prevenció, valamint a betegkommunikáció területén.

A nyertes csapat tagjai, mentoruk  és a zsűri (balról jobbra)

Dr. Gonda Imre, a Richter Gedeon Nyrt. Jogi és szellemitulajdon-védelmi főosztályvezetője

Lipcsei Sándor (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

Balogh Roland (Budapesti Corvinus Egyetem)

Kis-Tóth Ágnes, mentor

Polgár Judit, nemzetközi sakknagymester

Mayer Kata (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

Bódi Daniella Ilona (Semmelweis Egyetem)

Szenei Judit (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)

Csongrádi Péter (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.

 

Az első Richter Ideathon győztese a Kis-Tóth Ágnes által mentorált Balogh Roland (Budapesti Corvinus Egyetem), Bódi Daniella Ilona (Semmelweis Egyetem), Csongrádi Péter (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Lipcsei Sándor (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Mayer Kata (Eötvös Loránd Tudományegyetem) és Szenei Judit (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) hallgatókból álló AboutMe csapata lett, megoldásuk lényege a fiatalok mentális egészségének megőrzését célzó digitális program volt. A nyertesek az inspiratív közegen és a kiváló kapcsolatteremtési lehetőségeken túl fejenként 200 000 forint értékű díjazásban is részesültek.

A verseny különdíjas csapata és mentoruk (balról jobbra)

Orbán Ágoston (Szegedi Tudományegyetem)

Dragonya Gábor (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

Kotricz Hédi (Debreceni Egyetem)

Bajcsi Áron, mentor

Kása Kata Hanga (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

Varga Viktória Dóra (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)

Molnár Petra (Semmelweis Egyetem

 

A verseny különdíjasa a Bajcsi Áron által mentorált KúraTúra csapata lett, melyet Dragonya Gábor (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Kása Kata Hanga (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Kotricz Hédi (Debreceni Egyetem), Molnár Petra (Semmelweis Egyetem), Orbán Ágoston (Szegedi Tudományegyetem), Varga Viktória Dóra (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) alkotott. Megoldásuk egy egészségmegőrzést és edukációt célzó kártyajáték kidolgozása volt; munkájukat tagonként 100 000 forintos díjjal jutalmazta a zsűri.

 

Forrás és fotók: Richter Gedeon Nyrt.