Még pályázhatnak a BME szakemberei a CELSA kutatási támogatásra

A program célja, hogy segítse a kutatócsoportok együttműködését közös projektek fejlesztésében, és ezáltal rangos európai pályázatok elnyerésében.

A Central Europe Leuven Strategic Alliance  (Közép-Európai Leuveni Stratégiai Együttműködés) hatodik alkalommal is meghirdeti kutatás-támogatási programját. A felhívásra az előzetes projektjavaslatokat Várterész Flóra BME CELSA koordinátor (varteresz.flora@bme.hu , 463-1214) várja 2022. december 1., csütörtökig. A végleges pályázatok online benyújtásának határideje 2022. december 15. A BME CELSA információs oldala: www.bme.hu/celsa

A CELSA hálózatát 2016-ban alapították a Catholic University of Leuven kezdeményezésére, melyhez mára további 9 egyetem is csatlakozott – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Charles University, Czech Technical University in Prague, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, University of Ljubljana, University of Tartu, Jagiellonian University és University of Warsaw. Ugyanebben az évben jött létre a CELSA Research Fund közös kutatás-finanszírozási alap is. A program célja, hogy a partneregyetemek kutatói olyan közös projektekben vegyenek részt, melyek folyamán lehetőség nyílhat a kutatás-fejlesztési és innovációs területek minőségi továbbfejlesztésére.

Az eddigi fordulók során minden alkalommal támogatást nyertek el a BME-s projektek. Az előző, ötödik felhívásra érkezett pályázatok közül Paál György, egyetemi tanár (GPK, Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék) és Balogh György Tibor, egyetemi docens (VBK, Kémiai és Környezeti Folyamatmérnöki Tanszék) kutatási projektjei részesültek a támogatásból.

Az aktuális felhívás a CELSA honlapján, információk a pályáztatási folyamatról magyar nyelven a BME honlapján olvashatók.

 

 

KJ – Tudományos Igazgatóság – Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport