Kaotikus érzékek – Boruzs Ádám rezidensművész kiállítása a Műegyetemen

A kiállítás megnyitója december 8-án 18 órakor lesz a BME Q épület Aulájában. Az eseményen köszöntőt mond Czigány Tibor, a BME rektora, a kiállítást Demeter Nóra, Ybl Miklós-díjas építész nyitja meg.

A megnyitórendezvény előtt 16 óra 30 perctől Kreativitás és praxis: Miben áll a művészeti és a tudományos munka alkotó jellege, és hogyan segíti vagy gátolja ezt az intézményrendszer? címmel kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők a Q épület földszinti büféjében.

A 2022-es év elején a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a műszaki és természettudományos ismereteket nyújtó magyarországi egyetemek közül elsőként indított művészeti rezidenciaprogramot. A program keretein belül évente két művész vendégeskedik az egyetem valamelyik tanszékén, laborjában, kutatási programjában, és saját eszközeivel reflektál az ott folyó aktuális kutatási folyamatokra és annak eredményeire. Az első Rezidenciaprogram kiválasztott művészei Boruzs Ádám és Kocsi Olga voltak.

A program másik nyertes pályázója, Kocsi Olga multimédia-művész alkotásaiból készült kiállítás 2023 márciusában várható.

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport