Danube Cup nemzetközi startup versenyfelkészítő tréning indul

Februárban Danube Cup nemzetközi startup versenyre ingyenes, angol nyelvű felkészítő indul a BME GTK és a Corvinus közös szervezésében, vállalkozásindítási szakértők bevonásával.

A Műegyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara és a Budapesti Corvinus Egyetem közösen felkészítő kurzust indít a 2023-as Danube Cup nemzetközi egyetemi vállalkozói pitch versenyre.

Az eseményen Litkai Gergely (Dumaszínház alapító tagja, Karinthy-gyűrűs magyar humorista, jogász) tart inspirációs előadást arról, miért és hogyan alapított vállalkozást.

Ha van már egy vállalkozási ötletetek, dolgoztok az üzleti terven, és megmérettetnétek magatokat nemzetközi környezetben is, akkor nektek szól a Danube Cup verseny! A Danube Cup csapat évek óta készíti fel gyakorlati képzéseken a jövő vállalkozóit, hogy minél biztosabban, tudással felvértezve vágjanak neki az éles megmérettetésnek.  A hazai angol nyelvű versenyt, ahol kiválasztjuk a BME-t és a Corvinus-t képviselő csapatokat, 2023. április 19-én rendezzük a Corvinus Egyetemen.

Használd ki a lehetőséget, mert évente csak egyszer indul ez a kurzus, ami a jövődet is átalakíthatja!

MI AZ, AMIT NYÚJTUNK?

6 hetes intenzív felkészítés, 2023. február végétől április közepéig. (A tervezett kontakt óraszám 27 óra; összességében otthoni készüléssel 50 óra.)

Ez 5 alkalmas gyakorlati foglalkozást jelent, vállalkozókkal, szakértőkkel.

Találkozhatsz sikeres startupperekkel és Hozzád hasonló fiatal vállalkozó-jelöltekkel.

Befogadó, támogató közösség.

A képzés része a Danube Cup 2023 Kick-off rendezvény (2023. márc. 3. 15h) ahol többek között Litkai Gergely (Dumaszínház) humorista fogja megosztani gondolatait, hogy miért érdemes vállalkozni. A részletekről itt olvashatsz: shorturl.at/iDSTX

MI AZ, AMIT KAPHATSZ?

Tudást, tapasztalatot. Önbizalmat. Nemzetközi kapcsolatokat. Piackutatási gyakorlatot. A siker receptjét.

Mindez INGYEN a BME-s és Corvinusos hallgatóknak, szaktól, képzéstől függetlenül.

 JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK:

Legyen egy vállalkozási ötleted, amit komolyan gondolsz

Legyen egy csapatod, akikkel együtt vág(ta)tok neki az álmaitok megvalósításának

Early stage: Legyetek túl az ötletelési és piacmegismerési fázison, legyen validálási tervetek, akár előzetes prototípusotok (MVP, pretotípus, “mintha termék”, stb.)

Sajnos azok a csapatok, akik már piaci befektetést kaptak, nem indulhatnak a Danube Cup versenyben (ösztöndíj nem kizáró tényező)

Legyél nyitott a tapasztalatszerzésre, és arra, hogy profiktól tanulhatsz.

Csapatonként készítsetek egy ONE PAGERT és egy max. 2 perces videót angolul, és küldjétek el nekünk ezeknek a linkjét az alábbi címre legkésőbb 2023. február 15-ig: krisztian.pota@uni-corvinus.hu

DANUBE CUP főszervezői: Dr. Danyi Pál (BME), Dr. Petheő Attila (Budapesti Corvinus Egyetem), Póta Krisztián (Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület, Corvinus Egyetem), Dr. Iványi Tamás (BME), Dr. Vecsenyi János (BME)

A Danube Cup versenysorozatot (majd nem sokkal később a hozzá kapcsolódó szakmai konferenciát) eredetileg Vecsenyi János, a BME GTK Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszékének címzetes egyetemi tanára, valamint Danyi Pál, a tanszék egyetemi docense hívta életre hét évvel ezelőtt a Műegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vállalkozó hallgatói számára.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság