Mi vár a Műegyetemen? – bemutatkozó beszélgetés a 2023-as Educatio Kiállításon

Az idén 23. alkalommal megendezett Educatio Szakkiállításon bemutatkozott a Műegyetem is. Az érdeklődők megismerhették mit kínál leendő hallgatóinak a BME. 

A program második napján Bihari Péter oktatási rektorhelyettes és Radácsi Kristóf, az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke meséltek közös interjúban arról, milyen is az élet a BME-n. Az interjú során szó esett személyes élményekről, a felvételi rendszer várható változásairól, de az a kérdés is felmerült, hogy milyen hosszútávú karrierlehetőségeket kínál a Műegyetem.

Mivel a tanulás mellett a közösség is a hallgatói élet szerves része, Radácsi Kristóf mesélt az olyan évről évre megrendezett programokról, mint például a nagy népszerűségnek örvendő BME Egyetemi Napok. A Műegyetem azonban nem csak szabadidős programokat kínál. Rengeteg szakmai közösségnek, szakkollégiumnak és nemzetközi diákszervezetnek is otthont ad a BME, ahol barátságok mellett a jövőben hasznos, hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok is kialakulhatnak.

„A BME nagyon fontosnak tartja, hogy hallgatói minél nagyobb számban vegyenek részt külföldi részképzéseken” – mondta Bihari Péter, majd kiemelte, hogy az ERASMUS program mellett az egyetem tagja egy európai szintű, nemzetközi konzorciumnak is, az EELISA-nak, ami lehetővé teszi, hogy európai szintű mérnöki oklevelet szerezhessenek a résztvevő hallgatók. Hozzátette, a Műegyetemen nemcsak európai továbbtanulásra van lehetőség, de Japánban, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban is szívesen látják a BME hallgatóit.

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Fotó: Geberle B.