BME XPLORE: Új felfedezések várnak!

A Műegyetemen 7 alap- és 21 mesterszak érhető el angol nyelven. Az ezekre jelentkezőket és a külföldi hallgatókat tájékoztató új portált indított a BME.

Az angol nyelvű képzési programokat  összefoglaló menüpontban áttekinthetők a BME angol nyelvű BSc, MSc és PhD képzései. Az egyes programokra kattintva elérhetők a szakok részletes leírásai. Az új felületen a felvételi jelentkezési folyamatokról és az ösztöndíj lehetőségekről is olvashatnak az érdeklődők.

A portál elsősorban külföldiekhez szól, ezért fontos szempont volt, hogy az oldalon keresztül a campus, illetve Budapest és környékének természeti-kulturális értékei is megismerhetők legyenek.  Az intézmény 240 éves történelmi-szellemi örökségének és a tudományos eredményeinek bemutatása mellett, a látogatók képet kaphatnak a Műegyetem nemzetközi felsőoktatási mezőnyben betöltött szerepéről is. A budapesti lakhatási lehetőségek, valamint a hallgatóknak biztosított egyetemi szolgáltatások bemutatásával és más praktikus információkkal is segíti az oldal a külföldi jelentkezőket.

A főoldalon látható egyetemi bemutatkozó videó mellett megszólalnak korábbi külföldi hallgatók, akik elmondják, miért érdemes a BME-t választani, és sikeres magyar hallgatók karrierje is megismerhető a BME Xplore Blog bejegyzésében.

A Műegyetemnek jelenleg mintegy 2300 külföldi hallgatója van. A képzést lezáró ünnepi esemény a nemzetközi diplomaátadó rendezvény, amelyen 2022 júliusában 49 ország 300 diákja vette át oklevelét.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság