Megújul és várja a tagokat a Műegyetem Támogatói és Baráti Köre egyesülete

Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója és Frank Péter, a Knorr-Bremse kutatás-fejlesztési igazgatója vezetésével kezd új programokba a Műegyetem Támogatói és Baráti Köre.

Az 1987-ben alakult szervezet 2022. december 20-án tartott közgyűlésen Jakab Roland, az egyesület elnöke elmondta, hogy „célunk új egyesületi tagok bevonása azok köréből, akik a BME-n végeztek és szeretnének ennek a közösségnek visszaadni szakmai tapasztalatuk és kapcsolatrendszerük révén.” Hozzátette: 2023-ban az egyesület egy programsorozat segítségével kívánja népszerűsíteni a végzős középiskolás diákok körében a műszaki pályát és elsősorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet. Az egyetem rektora, Czigány Tibor is részt vett a találkozón és elmondta, hogy nagyon örül a kezdeményezésnek és támogatja a Baráti Kör működését. Az egyetem mindenkori rektora, az egyesület társelnöke.

A szervezetnek jelenleg 48 tagja van, az elnökség tagjai:

Ábrahám György

Bendzsel Miklós

Dolgos Sándor

Dombi Viktor

Frank Péter

Hartmann Péter

Jakab Roland

Karsai Béla

Mészáros Csaba

Pakucs János

Péceli Gábor

Szaló Péter

Tóth Attila

Jakab Roland, az MTBK társelnöke, az Ericsson regionális igazgatója

Frank Péter, az MTBK társelnöke, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. kutatás-fejlesztési igazgatója

A szervezet honlapján megtatálhatóak az egyesület programjai. A tagfelvétel menetéről  a Műegyetem Támogatói és Batári Köre Egyesület titkára Simonné Kádár Csenge (simonne.kadar.csenge@bme.hu) ad felvilágosítást. 

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Fotók: BME/Kelemen Áron