Ünnepélyes keretek között vette át kinevezését a BME kancellárja és egyetemi tanára

Csák János kulturális és innovációs miniszter kancellári megbízásokat, valamint egyetemi tanári és főiskolai tanári kinevezéseket adott át a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke megbízásából, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter kancellári megbízási okiratot adott át Verseghi-Nagy Miklósnak, aki 2023. január 1-től tölti be ezt a tisztséget.

Az ünnepség keretében Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke megbízásából a kultúráért és innovációért felelős miniszter egyetemi tanári kinevezést adott át Buttyán Leventének, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar tanárának, aki 2022 novemberében tartotta meg professzori székfoglaló előadását a Műegyetemen.

Csák János köszöntőjében kiemelte: „A magyar kormány feladata, hogy ezekben a nehéz időkben segítse a szakmailag erős és képzett, kulturálisan magabiztos honfitársainkat, mert csak így tudunk a jövőnkről gondoskodni. A most kinevezetteknek óriási a felelősége, hiszen ők nevelik, és tanítják a jövő elitjét, véleményformálóit, akik majd képesek lesznek továbbvinni a tudomány lángját. A kormány minden lehetőséget megad ahhoz, hogy munkájukat a legjobb körülmények között végezhessék, hiszen annál nagyobb feladatot nem tudok elképzelni az életben, mint azt, hogy a jövő megformálása az Önök kezében van. Munkájukhoz sok sikert, odaadást és jó egészséget kívánok!”

A Műegyetem 2022-ben 10 új egyetemi tanárt köszöntött, erről és a Magyar Tudomány Ünnepe részeként szervezett professzori székfoglaló eseményről a bme.hu adott hírt.

Csák János miniszter és Verseghi-Nagy Miklós kancellár

Csák János és Verseghi-Nagy Miklós 

Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Buttyán Levente és Csák János

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Fotó: KIM sajtó