Idén 51 GTK-s hallgató részesült MNB Kiválósági Ösztöndíjban

A Műegyetem Gazdaság-és Társadalomtudományi Kara és a Magyar Nemzeti Bank többéves múltra visszatekintő együttműködésének része az MNB Kiválósági Ösztöndíj.

Az együttműködés nemcsak arra teremt lehetőséget, hogy a legjobb hallgatók teljesítményét jelentősebb összegű ösztöndíjjal ismerjék el, hanem az MNB-vel való szakmai együttműködés egyéb pályázatok, programok formájában további lehetőségeket is biztosít a Kar hallgatóinak. 

A Magyar Nemzeti Bank 2016 óta hirdeti meg Kiválósági Ösztöndíjprogramját az MNB tevékenységéhez kapcsolódó magyar és idegen nyelvű gazdaságtudományi alap-, és mesterképzési szakokon, valamint osztatlan képzéseken kiemelkedő tanulmányi-, tudományos- és közösségi teljesítményt nyújtó nappali munkarendű, állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatóknak.

Idén 44 alapszakos és 7 mesterszakos hallgató részesült a díjban, melynek ünnepélyes átadója március 8-án volt a GTK Kari Tanácstermében. Az elismeréseket a Kar részéről Dr. Koltai Tamás dékán, Dr. Grad-Gyenge Anikó tudományos és innovációs dékánhelyettes, az MNB részéről pedig Kern László főosztályvezető, Bártfai-Szabó Zsolt vezető szakmai titkár és Dr. Sinka Annamária oktatási szakértő adták át.

(A képen balról jobbra Dr. Sinka Annamária, Dr. Grad-Gyenge Anikó, Dr. Koltai Tamás, Kern László, Bártfai-Szabó Zsolt)

Az ösztöndíj egy teljes tanulmányi évre, azaz 10 hónapra szól, jelenleg az egy főre eső havi támogatási összeg 50 ezer forint. Elnyerésének feltétele a kiváló tanulmányi eredmény mellett az aktív tudományos-, közéleti- és közösségi tevékenység megléte. Az ösztöndíj mellé a hallgatók ajándékcsomagot is kaptak. Mindezeken túl 5 fő bekerült az MNB Tehetség Programba is, melynek keretében részt vehetnek a legtehetségesebb magyar hallgatók, nemzetközileg elismert magyar kutatók, illetve területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek élményszerű szakmai előadásain, amelyeket izgalmas kulturális és tudományos beszélgetések egészítenek ki. A Tehetség Programba bekerült hallgatóknak lehetőségük nyílik a Pallas Athéné Domus Meriti Hallgatói Mobilitás Programjára is pályázni.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

 

BME GTK

Fotó: Geberle B.