BME Innovációs Nap és II. Kompetenciavásár

Ismét változatos programok a szakma és a nagyközönség számára a FIEK szervezésében.

Az idén 2023. június 8-9-én kerül megrendezésre a BME Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ szervezésében a BME Innovációs Nap és II. Kompetenciavásár.

A rendezvény első napja már több éves hagyományra visszatekintő esemény a Műegyetem életében. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is különleges szakmai programokkal, érdekes panelbeszélgetésekkel, aktuális kutatás- fejlesztési hírekkel és a legfrissebb innovációs trendekkel és tudnivalókkal várják a szervezők az innováció iránt érdeklődőket. Az eseményen részt vesznek az egyetem vezetői, szakemberei, a BME legfontosabb ipari partnerei. A szervezők ez alkalommal  az érdeklődő hallgatókat is várják az Innovációs Nap programjain.

A második napon a II. Kompetenciavásár / II. Competence Fair egy innovatív, személyes és online módon egyaránt látogatható rendezvény várja az érdeklődőket.

A 2022-ben debütált Competence Fair céljai változatlanok: a BME-s kutatók és kutatócsoportok nemzetközi láthatóságának támogatása annak érdekében, hogy új tudományos együttműködések alakulhassanak ki műegyetemi és nemzetközi, valamint további hazai kutatócsoportok és ipari partnerek között, melynek köszönhetően egyre több kutatócsoport lehet aktív részese a Horizon Europe pályázatoknak.

A rendezvény programjának kialakításában a nagy sikerű egyetemi matchmaking rendezvényeket vettük alapul: kiválasztottunk több kutatási területet az anyagtudománytól a megújuló energiáig, ezeken a területeken workshopokat szervezünk, melyeken kutatóink és a résztvevők szakmai beszélgetés keretében megoszthatják legfontosabb eredményeiket, aktuális kutatási témáikat és pályázati terveiket, melyhez partnereket keresnek. A workshopok hívunk érdeklődő külföldi partnereket, Horizon Europe projektek tagjait, a beszélgetéseket élőben streameljük.

Mindehhez az idén is kulcsfontosságú eszköz a BME Kompetenciatérkép, mely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Kompetenciatérkép felületen megtalálható kutatói bemutatkozó videók száma egyre növekszik, 2023. május 5-én közel 30 új bemutatkozó pitch felvételére került sor annak érdekében, hogy mind szélesebb körű láthatóságot biztosítsanak a műegyetemi kutatócsoportoknak, ezzel is megkönnyítve a velük való kapcsolatfelvételt.

Az esemény személyes jelenlét mellett magyar nyelven zajlik június 8-án 10 órától a Q épület Simonyi termében, amelyen az előzetes regisztrációt követően bárki részt vehet. A június 8-i BME Innovációs Nap programja és a regisztráció részletei a https://innovacio.bme.hu/innovacios-nap_2023/ oldalon találhatóak.

 

Az angol nyelven zajló június 9-i Kompetenciavásár esemény részletei a https://horizon.bme.hu/competence-fair-2023/ oldalról érhetőek el.

 

 

BME FIEK