A „bárcsaktól" a valóságig - AI PITCH verseny a BME-n

Fókuszban a mesterséges intelligencia: hat különböző témában indulhatnak AI témájú ötletekkel a BME U[S]3  (BME University Spinoff Startup Studio) AI PITCH verseny résztvevői.

A Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ (FIEK) szervezethez kapcsolódó, újonnan alakult BME U[S]3  (BME University Spinoff Startup Studio) a téma iránti aktuálisan széleskörű érdeklődésre tekintettel AI PITCH versenyt szervez 2023. június 12-én 17:30-22:00.

Az elmúlt években több olyan egyetemi ötletből lett sikeres startup vállalkozás, amelyek a júniusihoz hasonló egyetemi versenyeken mutatták be először innovatív elképzeléseiket. Az ötletek sokszínűsége és a jelentkezők eltérő felkészültsége miatt a BME U[S]3 csapata felkészítő pitch-tréninggel segíti majd a jelentkezők sikeres júniusi szereplését.

Mi is az a pitch?

A pitch tulajdonképpen egy frappáns üzleti, szakmai vagy tudományos bemutatkozás. A pitch-elő célja az, hogy a rendelkezésére álló, jellemzően rövid, 2-3 percnyi idő alatt kerek egészként tudja bemutatni a hallgatóságnak azt, hogy mi foglalkoztatja, hogy barátaival, kollégáival vagy csapatával min dolgozik.

A jelentkezők csak nyernek a versenyen történő részvétellel, hiszen tapasztalatot szereznek, üzleti kapcsolatokat építhetnek ki, befektetőkkel találkozhatnak, de akár új ötleteket és inspirációt is kaphatnak másoktól, valamint további BME U[S]3 szervezésű üzletfejlesztési programokba is meghívást kaphatnak a szervezőktől.

A megmérettetésre – egyénileg vagy csapatban – bárki nevezhet – műegyetemi hallgató és műegyetemen kívüli érdeklődő egyaránt –, amennyiben a mesterséges intelligencia témájában kutat, van egy jó termékötlete, vagy már ötletének megvalósításán dolgozik. A szervezők nemcsak versenyzőket, hanem minden érdeklődőt is szívesen várnak. A rendezvény azok számára is izgalmasnak ígérkezik, akik csak azt szeretnék megtudni, hogy aktuálisan milyen tudományos munka folyik a mesterséges intelligencia területén.

 

A nevezési kategóriákról bővebben itt  informálódhat.

Jelentkezési határidő: 2023. június 11. 24:00 óra

Részletek itt: https://us3.bme.hu/ai-pitch-competition/

 

 

FIEK