Első ízben adták át a Műegyetem „Esélyért-díját

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorának és kancellárjának közös döntése alapján Várterész Flóra kapta meg elsőként az egyetem „Esélyért-díját”.

Az Esélyegyenlőségi Bizottság az esélyegyenlőség elősegítése terén végzett kimagasló munkája, példamutató magatartása okán Vártrész Flórát terjesztette fel az „Esélyért Díjra”.

„Várterész Flóra, a Tudományos és Innovációs Igazgatóság ügyvivő szakértőjeként nélkülözhetetlen és alapos munkát végzett és végez a Gender Equality Plan kidolgozásában és megvalósításában. Számos olyan kezdeményezés kidolgozásában is részt vesz, amely segíti a BME dolgozói életminőségének a javítását. Munkájával hozzájárul a „Családbarát Egyetem” program megvalósításához, amely célul tűzi a fiatal kutatók gyermekvállalás utáni visszatérését a tudomány világába, valamint aktívan közreműködik a „baba-mama”” szoba megvalósításában is. Várterész Flóra magas színvonalú munkájával segíti ezeknek a feladatoknak a megoldását" - mondta el a felterjesztés indoklását Ollári Szilvia az Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Esélyegyenlőségi Terve

8.§ (1) l.) Az Egyetem az esélyegyenlőség elősegítése terén végzett kimagasló, példamutató
magatartás díjazására „Esélyért Díj”-at alapít, amely évente egyszer adható az
Esélyegyenlőségi Bizottság által díjra javasoltak közül 1 fő közalkalmazott részére.

A díjazott személyéről a rektor és a kancellár közösen dönt.

 

 

 

Esélyegyenlőségi Bizottság

Fotó: Geberle B.