Tisztújítás a Magyar Innovációs Szövetségnél

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 34. közgyűlése a szövetség Elnökségébe és Választmányába is választott BME-s tagot.

A Magyar Innovációs Szövetség tisztújító közgyűlésén a 47 fős Választmány tagja lett Levendovszky János a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tudományos és innovációs rektorhelyettese. Újra a MISZ Elnökségének tagjává választották Charaf Hassant, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánját. A megbízatásuk négy évre szól.

A közgyűlés Pakucs Jánosnak, a jelölőbizottság elnökének előterjesztése után elnöknek Szabó Gábor professzort, az ELI ügyvezetőjét, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnökét, általános elnökhelyettesnek Greiner Istvánt, a Richter K+F igazgatóját választották meg. Megválasztottak további hat új alelnököt és hat elnökségi tagot. Ezt követően elfogadták a Szövetség 2022. évi szakmai és gazdasági beszámolóját.

Dr.Szabó Gábor (Fotó: MISZ)

Lantos Csaba, mint meghívott vendég előadásában kiemelte, hogy új jövőképre van szükség az energetikában, számottevően csökkentenünk kell az energiafüggőségünket, meg kell változtatni az energiatermelés és -beszerzés szerkezetét. Az Energiaügyi Minisztérium az energiadiverzifikáció előmozdítása érdekében figyelmet szentel az újszerű, innovatív technológiáknak, a többi között a tisztaszén és a hidrogén hasznosításának, vagy az akkumulátorok elterjedésének is.

Lantos Csaba (Fotó: MISZ)

 

 

Forrás: MISZ