Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Térképre kerülnek a videók

2023. 05. 31.

Minden kutatócsoporti pitch prezentáció, de nem minden kutatói prezentáció pitch – műegyetemi pitchvideó-felvételek a FIEK szervezésében.

Májusban újabb 22 műegyetemi kutatócsoport bemutatkozó videója készült el. A kutatók felismerték az ebben rejlő lehetőséget, így a Kompetenciatérképen mára már, több mint 70 BME-s  kutatócsoport rendelkezik három perces pitchvideóval, melyeket akár social média, akár további oldalakon is szabadon felhasználhatnak. A videók Horizon Europe pályázati programokban történő részvételben is további segítséget jelentenek számukra. 

A rövid, meggyőző bemutatkozóvideók célja a figyelem felkeltése, a jövőbeni együttműködés, partnerkeresés érdekében. A műfaj koránt sem egyszerű, hiszen ezt a rövid, tömör, de mégis érdekes előadást ebben az esetben nem közönségnek, hanem egy szokatlan, greenscreenes környezetben professzionális stáb előtt, reflektorok kereszttüzében a kamerának adja elő a kutató. Ebben az évben a FIEK Horizon Europe csapata május 5-ére hirdette meg a profi külsős stábbal készülő forgatást. A felvételek sikere érdekében a szervezők felkészítő próbanapot is szerveztek, ahol tanácsokkal látták el az előadókat, illetve megismerkedhettek a forgatás helyszínével, atmoszférájával. A visszajelzések alapján az elkészült anyagok jól sikerültek. Az egyre népszerűbb bemutatkozó videók a kutatói oldalakhoz kapcsolódnak, május végétől lesznek elérhetőek a https://competence.bme.hu oldalon, illetve a FIEK YouTube oldalán is.
 
Térkép a sikerhez
 
A Műegyetemen 2022. májusában indult el a saját fejlesztésű, angol nyelvű, folyamatosan frissülő Kompetenciatérkép, ami egy, a BME kutatóinak, kutatócsoportjainak a pályázati együttműködések elindításában egyedülálló segítséget nyújtó online platform. A Kompetenciatérképen a kutatócsoportok saját oldalukon mutathatják be milyen projekten dolgoznak, milyen kompetenciákkal, tapasztalatokkal rendelkeznek. Az oldalon a magyar és külföldi egyetemi és ipari partnerek részére számos kategória és kulcsszó segíti a könnyű kereshetőséget. A Kompetenciatérképet a FIEK működteti és folyamatosan segíti az oldal láthatóságát, az érdeklődő partnerekkel való kapcsolatteremtést.
 
 

 

FIEK