Közel 15.000 km-t tekertek a BME munkatársai májusban

A BME a fenntarthatóságért program keretében szervezett kerékpáros kilométergyűjtő akció során a résztvevők közel 15.0000 km-t tekertek május hónapban az egyetemre jövet-menet.

Az április 19-i Bringás reggeli sikerén felbuzdulva a szervezők egy újabb a kerékpározást népszerűsítő közösségépítő programot hirdettek. A verseny május 1 és 30 között zajlott, és kizárólag az otthonról a Műegyetemre, illetve a hazafelé úttal lehetett kalkulálni. A napi tekeréssel megtett távokat a résztvevők egy könnyen kezelhető online felületen tudták vezetni.

A karok közötti küzdelmet az Építőmérnöki Kar nyerte, szoros versenyben a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar előtt. Az élmezőnyben végzett még a Természettudományi Kar és a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar a karonként, több mint 2000 km-es távval.

A szervezeti egységeket tekintve a 800 km-nél nagyobb távot megtett bringás csoportok sorrendje: Fizika Tanszék, Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék, Gépjárműtechnológiai Tanszék, Tartószerkezetek Mechanikája Tanszék, Általános- és Felsőgeodéziai Tanszék, és az Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár.

Az egyéni versenyek esetében a legnagyobb távolságot (több mint 500 km) bringázók sorrendje: Vámossy Béla Barna, Égető Csaba, Fülöp Bálint, Prókai Richárd, Nyerges Ádám.

A kerékpáros napok számát tekintve (a több mint 20 alkalommal) bringára pattanók sorrendje: Nagy Péter, Módis Márton, Vámossy Béla Barna, Marton József, Tóth Blanka.

Az egyéni versenyek fenti 5 helyezettje az oklevélen kívül a Pro Progresszió Alapítvány és a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar támogatásával összeállított ajándékcsomagot vett át az esemény megálmodójától Esztergár-Kiss Domokostól, illetve a fenntartható BME program szakmai vezetőjétől Keglevich Györgytől.

Szívből gratulálunk a nyerteseknek a szép eredményhez! Reméljük inspirációjuk által egyre bővül a BME bringások tábora.

 

Fenntartható BME programon dolgozó munkacsoport 2022. tavaszán alakult meg, és négy területen fogja össze a témához kapcsolódó műegyetemi polgárokat. Az egyik a közlekedési csoport, melynek legfőbb célja a fenntartható és biztonságos közlekedési módok elterjedésének elősegítése, legyen az a munkába járás vagy szakmai utazások. A kampusz területén jelenleg 23 helyszínen 655 kerékpár elhelyezésére van lehetőség nyitott és zárt parkolókban egyaránt, és áprilistól 4 helyszínen elérhetők gyorssegélyt nyújtó szerszámkészletek.

 

 

KK-KKD

Fotó: KK