Megjelent a BME Felvételi Kalauz

Idén korábban, az iskolakezdésre ütemezetten készült el a Műegyetem felvételizőknek szóló kiadványa (a kiadvány itt érhető el).

Az évről évre megjelenő kötet szándéka, hogy segítsen a középiskolásoknak eligazodni a továbbtanulási lehetőségek között. Részletes áttekintést ad a Műegyetem alap- és mesterképzési-, valamint osztatlan szakjairól, továbbá bemutatja hallgatók számára elérhető lehetőségeket, legyen szó kollégiumi elhelyezésről, nemzetközi kapcsolatokról, karrier építésről, közösségi életről, sportolásról, szakmai fejlődésről, versenyekről, vagy akár a tehetség kibontakoztatásáról.

A kiadvány idei, korábbi megjelenése azt célt szolgálja, hogy a középiskolások fentieken kívül minél hamarabb és minél részletesebb tájékoztatást kapjanak a megváltozott felvételi szabályokról, ezzel segítve őket a felkészülésben, döntéseik meghozatalában. A BME Felvételi Kalauz 2024 elektronikusan már elérhető a bme.hu felvételizőknek szóló aloldalán. Októbertől pedig elindul a BME felvételi portálja, a felvi.bme.hu, ahol a témában minden aktuális és részletes információ elérhető lesz. A sikeres érettségi felkészülést segíti továbbá a matematika és fizika tantárgyakat érintően létrehozott gyakorlófelület, ami minden érdeklődő számára elérhető az alfa.bme.hu oldalon.

                 

A Műegyetem rendezvényekkel, programokkal is igyekszik segíteni, támogatni a továbbtanulni vágyó fiatalokat. Idén november 24-én is lesz BME Nyílt Nap, az egyetem képzési palettáját bemutató, pályaorientációs esemény, ami tavaly teltházas sikerrel zárult.  A rendezvényre a Műegyetem mind a nyolc kara és a BME Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár is saját programmal készül. A tervek szerint ősszel folytatódik az idén májusban első ízben megrendezett „Együtt a jövőnkért” középiskolai tanári ankét. Az egyedülálló interaktív programon középiskolás tanárok kaptak tájékoztatást a 2024-ben megújuló felvételi rendszerről és a felvételi felkészülést támogató programokról. 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság