Beszámolók a Tématerületi Kiválóság Program műegyetemi tématerületeiről

A szeptember 12-i rendezvényen beszámolók hangzanak el a Tématerületi Kiválóság Program BME-s  Intézményi Kiválóság Alprogramjának nemzetgazdasági jelentőségű kutatási tématerületeiről.

A Tématerületi Kiválóság Program (TKP) legfontosabb célja a felsőoktatási intézmények által alapított kutatóintézetek és akadémiai kutatóintézetek hatékony és eredményes szakmai munkájának biztosításához szükséges támogatási rendszer kialakítása.

A BME TKP2020 Intézményi Kiválóság Alprogram célja a BME Intézményfejlesztési Tervében is prioritásként megjelölt nemzetgazdasági jelentőségű kiemelt kutatási tématerületeire fókuszált tudományos és üzleti KFI tevékenységek fejlesztése, a tudományos műhelyek versenyképességének erősítése, illetve az ezeken a területeken kutatótevékenységet folytató oktatók-kutatók, doktoranduszok és a kutatásokat tevékenységükkel segítő további alkalmazottak differenciált bérezése.

A Tématerületi Kiválósági Program szeptember 12-i disszeminációs rendezvényén a BME Tématerületi Kiválóságprogramjáról Levendovszky János tudományos és innovációs rektorhelyettes ad áttekintést. A projektszervezetet és a kutatócsoportokat Nagy József egyetemi docens, a projekt szakmai koordinátora mutatja be.  A BME TKP Intézményi Kiválóság alprojektjei közül Szarka András alprogramvezető az Egészség alprogram eredményeiről, Krámer Tamás egyetemi docens alprogramvezető a Nemzetvédelem nemzetbiztonság alprogramban végzett munkáról tart előadást.

Az esemény regisztrációs oldala.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság