Nemzetközi kapcsolatépítés a BME-MNB együttműködés keretében

A világ legjobb egyetemeinek QS rangsorában az első ötszáz egyetem között jegyzett Xiamen University delegációja folytatott megbeszélést a Műegyetemen.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatásával az innovációs ökoszisztémákról, a kutatás-fejlesztés és innováció területén való együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak a BME-n a Xiamen University képviselői: Yu Hongbo, a Xiamen Egyetem nemzetközi együttműködésért felelős igazgatója, valamint Zheng Zhaoyang, a Xiamen Egyetem nemzetközi ügyekért felelős munkatársa.

Levendovszky János tudományos és innovációs rektorhelyettes ismertette a vendégekkel a Műegyetem innovációs ökoszisztémáját.

A megbeszélésen Nemeslaki András a Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék tanszékvezetője, valamint Joó Attila a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ igazgatója is részt vett.

A megbeszélésen a Magyar Nemzeti Bank meghívottjaként jelen volt Balázs Miklós az Accessio Equity Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. képviselője.  

 

A Fucsien tartomány Hsziamen városában működő Xiamen University-t 1921-ben alapították, jelenleg mintegy 38 ezer hallgatója van. A QS egyetemi rangsorkészítői 2023-ban a 422. helyen rangsorolták.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság