Változatos lehetőségek a szaknyelvi kompetenciák megszerzésére a Műegyetemen

A nyelvvizsga már nem feltétele a diplomának, azonban a szaknyelvi kompetenciák elsajátítása a sikeres karrier alapja. A BME új nyelvoktatási rendszere erre kínál megoldásokat.

Tavaly év vége óta a diploma átvételének már nem feltétele a minimum középfokú nyelvvizsga megléte.  A felsőoktatási intézmények a képzés részeként a már saját hatáskörben dolgozzák ki és oktatják azokat a szaknyelvi kompetenciákat, melyek birtokában a hallgatók záróvizsgára bocsáthatók.

A Műegyetem új nyelvoktatási rendszerének középpontjában a nyelvvizsga bizonyítvány helyett az aktív szaknyelvi tudás megszerzése áll, erről ad rövid YouTube videóban ismertetés Bihari Péter a BME oktatási rektorhelyettese.

A BME változatos nyelvoktatási módszereivel biztosítja a szaknyelvi kompetenciák megszerzésének és fejlesztésének lehetőségét. A nyelvi kreditek megszerzésének három pillére van:

- a klasszikus tantárgyakban megjelenő nyelvi kreditszerzés,

- különféle nem formális és informális módon megszerzett nyelvi ismeretek elismerése,

- a legalább B2 komplex nyelvvizsga meglétének elismerése szaknyelvi kompetenciaként.

A BME Idegennyelvi Központja továbbra is a nyelvtanfolyamok és nyelvvizsgák széles választékát kínálja.

 

„Új rendszerben a Műegyetem széles választékot kínál a hallgatóknak annak érdekében, hogy mindenki a saját igénye, felkészültsége, és lehetősége szerint szerezze meg azokat a szaknyelvi kompetenciákat, amelyek későbbi pályafutása során sikeressé és eredményesé teszik. Minden hallgatónkat arra bíztatunk, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen későbbi sikerességét alapozza meg azzal, hogy az általános nyelvi ismereteken felül szaknyelvi ismereteket szerez.”- mondta el Bihari Péter oktatási rektorhelyettes.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság