Közalkalmazotti tanácsi választás és bővülő szakszervezet a BME-n

Lezajlott a közalkalmazotti tanács választása, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezet találkozót szervezett nyugdíjas tagjainak.

Érvényes és eredményes volt Közalkalmazotti Tanács tagjainak megválasztása, 13 tagot és egy póttagot választott az Egyetem közössége az érdekképviseleti testületbe. A választásról részletes információk a Közalkalmazotti Tanács oldalán olvashatók az egyetem honlapján (a felület csak belső hálózatról érhető el). A BME újonnan megválasztott Közalkalmazotti Tanácsa 2023. október 2-án megtartotta alakuló ülését (KT). A testület tagjai: Dr. Barbarics Tamás, Dr. Hős Csaba, Dr. Hosszú Gábor, Ollári Szilvia, Dr. Herczeg Levente, Kollár Anikó, Dr. Horváth Éva, Bónáné Mózer Krisztina, Dr. Szilágyi András, Gazdag-Takács Márta, Dr. Lógó János, Molnár Zoltán Gábor, Striczl Katalin Ilona. Az új KT tagok elnöknek Hős Csabát választották meg, az elnökhelyettes Barbarics Tamás lett.

2023. szeptember 23-án szombaton délben megtartotta nyugdíjas találkozóját a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) BME Intézményi Szervezetének Nyugdíjas Tagozata. Az eseményen Koczkáné Csiszár Emília, a BME nemzetközi rektorhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket. Örömét fejezte ki, hogy nagy létszámban fogadták el az egykori kollégák a meghívást a találkozóra, és elismeréssel szólt a volt munkatársak elkötelezettségéről, amellyel nyugdíjas korukig, akár egész pályafutásuk során a Műegyetemet szolgálták. Koczkáné Csiszár Emília kiemelte, örvendetes, hogy a szakszervezet tagsági létszáma dinamikusan növekszik a BME-n. A rendezvényen az alapszervezet vezetése részéről részt vett Szökrön Károlyné titkár és elnökségi tag, Ollári Szilvia elnökségi tag és Gazdag-Takács Márta, az Érdekképviseleti Iroda vezetője és Balogh Vilmos, az intézményi szervezet Nyugdíjas Tagozatának elnöke, valamint Zólomy Imre, az intézményi szervezet volt elnöke. Szökrön Károlyné, a szakszervezet titkára beszámolt arról, hogy két balatonfüredi üdülőapartmanját önkéntes munkával újította fel a BME szakszervezete.

 

OSz /BL

Fotó: Philip János