Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Keresztféléves jelentkezés mesterképzésekre a BME-n

2023. 11. 03.

Évek óta a Műegyetem mesterképzései a legnépszerűbbek a keresztféléves felvételizők körében. A BME nyolc kara közül idén hét hirdet 33 támogatott és ugyanennyi önköltséges szakot.

A BME új felvételi tájékoztató honlapjának szakkeresőjében a mesterszakokat kiválasztva az egyes szakok részletes leírásai is megismerhetők. A szakkereső itt érhető el: felvi.bme.hu/szakkereso

Az Építészmérnöki Kar kivételével minden kar meghirdet mesterszakokat. Idén 33 állami ösztöndíjas és ugyanennyi önköltséges szakra jelentkezhetnek a felvételizők. A BME a képzések széles választékát tárja a jelentkezők elő, akik műszaki, informatikai, természettudományi, gazdaságtudományi, társadalomtudományi, bölcsészettudományi és pedagógusképzési szakok közül választhatnak. A mesterképzések pontszámítása nem változott. 

A jelentkezési határidő november 15-e, a határidőkről és teendőkről itt tájékozódhat.

A korábbi évekhez hasonlóan töretlen az érdeklődés a BME mesterképzései iránt, az összes jelentkező több mint negyede, a műszaki képzési területen pedig közel a fele választotta a Műegyetem által meghirdetett szakok valamelyikét. A szakok széles választékában mindenki megtalálhatja a neki legjobban megfelelő képzést.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság