Elhunyt a tűzesetben megsérült műegyetemi munkatárs

2023. december 14-én kora reggel tűz ütött ki a Műegyetem Felületfizikai Laboratóriumában. Frissítve: 2023.12.15.

 

2023.12.15.

Elhunyt a tűzesetben megsérült műegyetemi munkatárs

A december 14-i tűzesetben súlyosan megsérült dolgozó a gyors és szakszervű orvosi ellátás ellenére csütörtök este a kórházban elhunyt.

A balesetet szenvedett kolléga a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szerzett diplomát 2004-ben, és 2007 óta volt a Fizikai Intézet tudományos segédmunkatársa. A Műegyetem vezetése együttérzését fejezte ki és rendkívüli segítséget ajánlott fel az elhunyt szüleinek és testvérének.

A BME Felületfizikai Laboratóriumában 2023. december 14-én, csütörtökön kora reggel ütött ki tűz egy mérés előkészítése során. A tragikus tűzeset mást közvetlenül nem veszélyeztetett, nem tartózkodott sem hallgató, sem más munkatárs a laboratóriumban. 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az illetékes hatóságokkal együttműködve vizsgálja a tűzeset okait és körülményeit.

 

BME Kommunikációs Igazgatóság


2023.12.14.

Vizsgálat indult a BME-n történt tűzeset ügyében

2023. december 14-én kora reggel, egy vákuumtechnikai eszköz tisztítása során tűz ütött ki a Műegyetem Felületfizikai Laboratóriumában.

A tűzjelzésre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) biztonsági szolgálatának munkatársai azonnal a helyszínre siettek, a tüzet eloltották, a helyiségben dolgozó munkatársat elsősegélyben részesítették és riasztották a mentőket. A tűzesetben súlyosan megsérült dolgozót kórházban ápolják. A Műegyetem a Katasztrófavédelemmel együttműködve vizsgálatot indított a tűzeset körülményeinek kivizsgálására. A tűzeset mást közvetlenül nem veszélyeztetett, nem volt sem hallgató, sem más munkatárs a laboratóriumban. 

 

BME Kommunikációs Igazgatóság