Ybl Miklós-díjban részesült a BME professzora

Ybl Miklós-díjat kapott Krähling János egyetemi tanár, a BME Építészmérnöki Kara Építészettörténeti és Műemléki Tanszék tanszékvezetője.

Idén először ünnepeljük a Magyar Építészet Napját Kós Károly születésének napján. Ennek alkalmából a kortárs építészeti színtér legjelentősebb alkotóit díjazták. Kós Károly 140. születésnapján Lázár János, Magyarország építési és közlekedési minisztere köszöntötte a díjátadó ünnepség részt vevőit a Pesti Vigadóban.

Kós Károly-életműdíjban részesült Dévényi Sándor DLA, professor emeritus építész, a díjat Finta József építész és Lázár János miniszter adták át. Dévényi Sándor beszédében kiemelte, hogy életünk 90 százalékát az épített környezetben töltjük, szeressük tehát azokat az építészeket, akik a környezetünk gyönyörű épületeiért felelnek. Végezetül köszönetet mondott barátainak és családjának, akik támogatása nélkül nem vehette volna át a díjat.

Ybl Miklós-díjban részesült Bordás Péter, Dénes György és Krähling János egyetemi tanár, a BME Építészmérnöki Kara Építészettörténeti és Műemléki Tanszék tanszékvezetője.

Pro Architectura díjat kapott Major Zoltán és Müllner Péter építész, a Partizan Architecture iroda vezetői, a BME Építőművészeti Doktori Iskola hallgatói.

Schönvisner István-díjban részesült Gallina Zsolt

Forster Gyula-díjban részesült Besei László

Mőcsényi Mihály-díjat kapott Vincze Attila

Pro Architectura díjban részesült 

Bődi Imre és Frikker Zsolt (Studio Fragment), a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának új épületének tervezéséért; 

Major Zoltán és Müllner Péter (Partizan Architecture), többek között a cserépváraljai Munkás Szent József templom felújításáért; 

Getto Tamás és Sztranyák Gergely Pécs új vásárcsarnokának megtervezéséért;

Hegedüs Csilla a bonchidai Bánffy-kastély revitalizációjáért.

 

 

Forrás: https://epiteszforum.hu/ -  BME ÉPK