A BME az Educatio szakkiállításon

2024. január 11-13. között a Műegyetem is bemutatkozik a Hungexpo területén, a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás célja, hogy a felvételizők és érdeklődők választ kaphassanak a felsőoktatással kapcsolatos kérdéseikre. Az esemény összekapcsolja az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket és vállalatokat az érdeklődőkkel, a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. Idén több mint 120 kiállító várja a látogatókat.

A BME standja idén is a színpad mellett, a HF10-es parcellán található meg, de az érdeklődők a BME betűszónak köszönhetően könnyen megtalálhatják a kiállítási installációt. Az oktatók és hallgatók részvételével, „BME fedezzük fel együtt a jövőt” címmel minden nap kerekasztal beszélgetéseken mutatkozik be a Műegyetem. A beszélgetéseken megismerhetők a BME képzései, a tehetséggondozási programok, a Műegyetemről elérhető karrier- és nemzetközi ösztöndíjlehetőségek, valamint a műegyetemi közösségi élet is.

 

A beszélgetések időpontja és résztvevői:

  • január 11-én 13:30-tól Dr. Kovács Stefan, Dr. Berezvai Szabolcs, Dr. Géczy Attila, a BME oktatói, valamint Klekner Hanga egyetemi hallgató;
  • január 12-én 15:30-tól Dr. Kovács Stefan, Dr. Nagy Balázs, Dr. Géczy Attila, a BME oktatói, valamint Janó Hanna egyetemi hallgató;
  • január 13-án 12:30-tól Dr. Kovács Stefan, Dr. Berezvai Szabolcs, a BME oktatói és Janó Hanna, valamint Finta András egyetemi hallgatók beszélgetnek.

 

Idén 27 alapszakon és 43 mesterszakon, műszaki, informatikai, természettudományi, gazdaság- és társadalomtudományi képzési területen, több szakon angol nyelvű képzéssel várja a jelentkezőket a Műegyetem. A BME szakjairól és felvételi pontszámítási szabályairól az új felvi.bme.hu (LINK) felvételi információs portálon tájékozódhatnak az érdeklődők. Az oldal szakkeresőjében (LINK) kiválaszthatja a felvételiző, hogy neki melyik BME szakra érdemes jelentkeznie, a felvi.bme.hu (LINK) honlap pontszámító kalkulátorával pedig kiszámítható az új felvételi rendszer szerinti várható pontszám.

A BME a 23-dik Educatio Szakkiállításon

A kiállítás ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság