Educatio Szakkiállítás és felvételi pontszámítás

Akik nem jutnak el a 24. Educatio Szakkiállításra, minden a BME pontszámítással, felvételivel kapcsolatos információ megtalálhatnak az új felvi.bme.hu oldalon.

Nagy sikerrel zajlott le az Educatio Szakkiállítás első napján a műegyetemi oktatók és hallgatók részvételével, „BME fedezzük fel együtt a jövőt” című első kerekasztal beszélgetése, melynek résztvevője Kovács Stefan, Berezvai Szabolcs, Géczy Attila, a BME oktatói, valamint Klekner Hanga egyetemi hallgató volt.

A sorozat folytatódik: január 12-én 15:30-tól Kovács Stefan, Nagy Balázs, Géczy Attila, a BME oktatói, valamint Janó Hanna egyetemi hallgató; január 13-án 12:30-tól Kovács Stefan, Berezvai Szabolcs, a BME oktatói és Janó Hanna, valamint Finta András egyetemi hallgatók beszélgetnek.

A beszélgetéseken megismerhetők a BME képzései, a tehetséggondozási programok, a Műegyetemről elérhető karrier- és nemzetközi ösztöndíjlehetőségek, valamint a műegyetemi közösségi élet is.

A BME felvételi információs oldalán megtalálhatók a legfontosabb felvételi határidők. A legfontosabb dátum, a jelentkezési határidő, ami 2024 február 15. Ez a végső dátum, így a téli szünet egy részét érdemes a böngészésre fordítani, és nem az utolsó percre hagyni a megfelelő szak kiválasztását. Ehhez remek segítséget nyújt a BME Felvi felületén a szakkereső. A pontszámításban pedig a pontszámító kalkulátor segít.

Érdemes figyelni a BME híreit, mert a felvételi honlap egyedi fejlesztései mellett a felvételivel kapcsolatban külön programokat is szervez az egyetem. A következő esemény például 2024. január 30-án várható, ahol a továbbtanulási információkról a BME szakértőit kérdezhetik az érdeklődők személyesen, vagy élőben online. A jelenléti részvételre itt lehet regisztrálni.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Fotók: Geberle B.