Előzetes Lányok napja a Műegyetemen

Március 8-án érdekes programot kínál a BME Gazdaság-és Társadalomtudományi Kara. Az érdeklődők mérnöki és kutatói karrierről beszélgethetnek sikeres, egykori műegyetemista nőkkel.

Rendhagyó, nyitóeseménnyel egészül ki március 8-án, 13-17 óra között a BME Lányok napi programja. Ezen a délutánon egykori műegyetemista nők, többek között vezető tervező, hídmester, iroda designer, kutató fizikus osztják meg a sikereik titkát, tapasztalatikat középiskolás lányokkal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz közvetlenül kérdezni a meghívott sikeres mérnöknőktől, hiszen a vendégek személyes beszélgetésekben osztják majd meg a tapasztalatikat, ily módon a középiskolás diákok akár sorsfordító impulzusokat is kaphatnak ezeken a találkozásokon.

A beszélgetések során választ kaphatnak olyan kérdésekre, mint például: hogyan lehet nőként érvényesülni a mérnöki területen a munkaerőpiacon, milyen előnyei és hátrányai lehetnek egy nőnek a műszaki- és természettudományos képzéseken, valamint milyen lehetőségeid vannak nőként a tudományos karriert építésében.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, mivel a rendezvény jellege miatt csak korlátozott számban tudjuk fogadni a középiskolás diákokat. Jelentkezni az alábbi linken lehet március 4-ig: https://forms.gle/AGdgfNMuto5iV4u96

 

Áprilisi 25-e a Lányok napja egy nap, amikor fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz. A Műegyetem is megnyitja kapuit a középiskolások előtt, akik a mérnöki és természettudományos pálya iránt érdeklődnek. A programok hamarosan megjelennek a BME honlapján.

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság