Kommunikációs programot valósít meg a BME Tehetségsegítő Tanácsa

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával többcélú kommunikációs kampányt folytat a BME, melyben egyaránt szerepelnek workshopok és közösségi média megjelenések.

A kommunikációs aktivitások célja a BME Tehetségsegítő Tanács pályázatában megvalósult projektjeinek népszerűsítése, a partnerekkel való kapcsolattartás elősegítése és a jó gyakorlatok megosztása. A Műegyetemen hangsúlyt fektetnek az elsőéves hallgatók beilleszkedésének elősegítésére, a hallgatói öntevékeny körök működésére éppúgy, mint a társadalmi-szociális kapcsolatok fejlesztésére. A Tehetségsegítő Tanács kiemelt célja a kisgyermekes távollét után visszatérő fiatal oktatók-kutatók segítésére felkért tehetséges fiatal mentorok támogassa is.

Az életpálya tervező workshop sorozat célkitűzése, hogy a tehetséges fiatal oktatókat és kutatókat megtanítsa a saját karriertervezési folyamatukat a design gondokoldás és a pozitív pszichológia alapján (újra)tervezni.

A tervezett képzők kézikönyvének célja, hogy kisebb közösségek is alkalmazni tudják a programot egyéni megsegítésre és közösségépítésre. A pályázat fontos feladata továbbá a Tehetségsegítő Tanács projektjei megvalósításának támogatása, a széleskörű információáramlás elősegítése, valamint információs felületet működtetése.

A projekt aktivitásait a szervezők az egyetemi polgároknak célzottan, a szakmai nyilvánosság számára az interneten széleskörben elérhetően tervezték meg.

A műegyetemi program a Nemzeti tehetség Program NTP-HTTSZ-23 számú pályázatának keretében valósul meg.

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság