Középiskolás lányok a kommunikáció középpontjában

Komplex középiskolai pályaorientációs és szakmai programokat támogat a BME-n – köztük az április 25-i Lányok napja rendezvényeit – a Nemzeti Tehetség Program.

A BME Tehetségsegítő Tanácsa a Nemzeti Tehetség Program támogatásával kommunikációs kampányt folytat, melynek célja a Műegyetem középiskolásoknak kínált programjainak népszerűsítése, szakmai beszámolók, módszertan és eredmények közlése.

A tudományos -technológiai tudományágak (természettudomány, technológia, mérnöki tudomány, matematika, angol rövidítése: STEM) szakok esetén más tudományágakhoz képest különösen szembetűnő a lányok kisebb aránya. „Ahhoz, hogy ezen változtatni tudjunk, a középiskolában kell a diákok érdeklődését felkelteni, olyan programokat szervezni, amelyek segítenek abban, hogy minél többen forduljanak a természettudományos és a mérnöki tárgyak felé. Pályázatunkban sokszínű programokkal, gazdag módszertani megoldásokkal teszünk azért, hogy minél több lányt lássunk viszont a jövőben az egyetemi padokban. Programjainkkal az érdeklődés felkeltésén túl támogatást is adunk a diákoknak, segítve őket abban, hogy a jövőben a felsőoktatásba bekerülve sikeresen vegyék az akadályokat, ne morzsolódjanak le.”- mondta  el a programról Hornyánszky Gábor egyetemi docens, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar dékánhelyettese.

A programok a „Lányok a középpontban - Komplex középiskolai pályaorientációs és szakmai programok a Műegyetemen” című NTP-STEM-23-0015 pályázat keretében valósulnak meg.

 

Rektori kabinet Kommunikációs Igazgatóság