Látványos szakmai napot tart a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar

Az eddigi legnagyobb Szakmai napot szervezi meg április 16-án a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Közlekedésmérnöki Szakkollégiuma.

A rendezvény kiváló alkalmat teremt a hallgatók, a középiskolások és az ipari szereplők személyes találkozására. Szakmai előadások hangzanak majd el a HungaroControl Zrt., a Robert Bosch Kft., a Mercedes-Benz, a BKK Zrt., a MÁV-Volán-csoport vagy az Aeroplex képviselőitől, hogy csak párat említsünk a negyven kiállító közül. Látványos és izgalmas program lesz a gázturbinás hajtómű indítás, a drónos- vagy fogmaker tűzoltórendszer bemutató. A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar új Kompetencia Központjának projektjeivel is megismerkedhetnek a látogatók. A laborlátogatás során szemtanúi lehetnek annak, hogyan működik egy jármű sebességmérése fékpadon. A hagyományokhoz hívem a Műegyetem versenycsapatai is jelen lesznek, többek között a BME Aerospace Team, Formula Racing Team, a BME Motorsport, a BME SharkTeam vagy a Műegyetemi Búvárklub. Bemutatjuk TipoEV elektromos versenyautónkat is, amely bár a legmodernebb technika bravúros mérnöki ötvözete, az ötvenes évek formavilágát idézi.

További képek 

A 6. Szakmai Napra április 16-án reggel 9-től délután 5-ig várják a járművek, a közlekedés, a logisztika és a repülőmérnöki pálya iránt érdeklődőket a BME St épületében és az előtte található parkoló területén, valamint a BME J épületében.

Előzetes regisztrációval pluszpontokat szerezhetsz a tantárgyaidhoz, amit itt tudsz megtenni.

 

KJK

Fotó: Nánai Zsombor