Április 17-én ismét Danube Cup verseny a Műegyetemen!

A startup-verseny célja nem más, mint a startupok nemzetközi megjelenéshez, sikerhez segítése, és az egyetemi csapatok tagjai és az őket segítő szakemberek közösségeinek építése.

A Műegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem 2016-ban életre hívott startup versenye nem csak hagyománnyá vált, hanem az évek során Közép-Kelet Európa meghatározó nemzetközi egyetemi startup-versenyévé és szakmai konferenciájává nőtte ki magát. Jelenleg 6 város (Budapest, Bécs, Belgrád, Regensburg, Passau, Linz) 8 Duna menti egyetemének közreműködésével valósul meg a Danube Cup, és a most folyó tárgyalások eredményeképpen jövőre akár még több campus fog csatlakozni.

Az érdeklődő csapatok számára a szervezők egy ún. “booster” tréningsorozatot tartottak, ezzel segítve felkészülésüket a magyar döntőre. A tréningsorozat egy plusz lehetőséget biztosított a vállalkozó szellemű diákok számára, hogy mentorálást és visszajelzést, valamint további útmutatást kapjanak a tapasztalt szakértőktől, mentoroktól ötleteik kapcsán: volt, aki izgalmas termékprototípusokat, mintákat mutatott be, de volt, aki Instagram oldalt, weboldalt, applikáció fejlesztéseket. Széles volt a paletta, hiszen a bemutatott üzleti modellek a fenntartható kezdeményezésektől egészen a legújabb digitális innovációkig terjedtek. A felkészítés minden résztvevő számára adott útravalót, tapasztalatot, motivációt, pitch gyakorlási lehetőséget és néhol új irányt az eredeti ötletük kidolgozásához vagy épp a továbbgondolásához.

A BME U[S]3 munkatársai azt tapasztalják, hogy évről-évre egyre több, lelkes fiatalokból álló csapat vállalkozik arra, hogy megmérettesse magát és innovatív ötletét a magyarországi Danube Cup versenyen, ahol a zsűri kiválasztja azt a két csapatot, akik kijutnak a nemzetközi Danube Cup, ez évben Linzben megrendezésre kerülő döntőjébe, ahol 8 egyetem 16 projektje versenyez majd a győzelemért.

DANUBE CUP HUNGARIAN FINAL 2024

Időpont: 2024. április 17. 18:00 – 20:30 

Helyszín: BME U[S]3 inkubációs és rendezvénytér – Műegyetem, Z épület, 10. emelet (1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 2.)

Az esemény nyelve angol.
Jelentkezési link és határidők:

Regisztráció: https://danubecup.eu/hu/

Jelentkezési határidő a közönség számára: 2024. április 16.

Jelentkezési határidő a startup csapatok számára: 2024. április 14. 12.00 

A 2024-es magyarországi döntőt a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nevében a BME FIEK innovációmenedzsmenttel és inkubációval foglalkozó csoportja, a BME U[S]3 szervezi.

A rendezvény szervezői szerint a Duna Kupa korábbi éveiben indult csapatok jellemzően a versenyt követően is együtt maradtak.  Közülük többen ma is közösen építik álmaikat, fejlesztik vállalkozásukat, és érnek el eredményeket.

A szervezők regisztráció útján várják mind a közönség, mind a versenyre nevezni kívánó startup csapatok jelentkezését a Danube Cupra, amelyről további információkat itt találsz: https://danubecup.eu/hu/

 

BME FIEK