Fenntartható Energia Workshop a Műegyetemen

2024. április 24-én délután a téma két neves szakértője tart izgalmas, interaktív előadást olyan, jövőnket meghatározó témákban, mint az atomenergia és az akkumulátoripar.

A BME a Fenntarthatóságért munkacsoport egyik fontos célja a tájékoztatás, szemléletformálás, ezért idén áprilistól kezdődően több, sokakat foglalkoztató témában szervez workshopokat.

A sorozat első alkalma a Fenntartható Energiát érinti két neves szakember, Aszódi Attila a BME Természettudományi Karának dékánja és Kaderják Péter, a BME Zéró Karbon Központ igazgatójának részvételével. Az előadásokat a felmerülő kérdések megválaszolása és diszkusszió követ.

Időpont: 2024. április 24. 15.00 – 16.30

Helyszín: K épület – Pécsi Eszter terem (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.)

Az esemény regisztrációhoz kötött!

 

A két téma:

Az atomenergia szerepe a fenntarthatóságban

A téma szakértője Aszódi Attila, egyetemi tanár, a BME Természettudományi Karának dékánja, a Nukleáris Technikai Intézet egyetemi tanára, a 2003-as áprilisi paksi üzemzavart követően 2004 júniusáig Paksra kiküldött miniszteri biztosként tevékenykedett, a fukushimai balesetet követően pedig az Európai Bizottság szakértőjeként vett részt az európai atomerőművek Célzott Biztonsági Felülvizsgálatában.

 

High-tech akkumulátoripar Magyarországon: Fenntarthatósági és gazdaságfejlesztési aspektusok a hazai akkumulátoripari értéklánc fejlesztése kapcsán

A téma szakértője Kaderják Péter komoly akadémiai és szakpolitikai tapasztalattal rendelkezik az energiaszektor szabályozás és az energia- és klímapolitika területén. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Zéró Karbon Központ vezetőjeként jelenleg olyan szakpolitikai javaslatokon, projekteken, kutatási és oktatási programokon dolgozik, amelyek egy klímasemleges Magyarország megteremtését célozzák.