Azeri vendégek a BME Gazdaság-és Társadalomtudományi Karán

Az Azerbajdzsáni Állami Közgazdasági Egyetem hallgatói és oktatói kétnapos látogatást tettek a Műegyetemen, melynek során angolnyelvű pénzügyi mesterképzéssel ismerkedtek meg.

Idén harmadik alkalommal látogatott el a BME Gazdaságtudományi és Társadalomtudományi Karára (GTK) az Azerbajdzsáni Állami Közgazdaságtudományi Egyetem (UNEC) SABAH Központjának több oktatója és hallgatója. Ez alkalommal a 34 diák mellett két egyetemi oktató töltött el két napot a GTK-n.

Azerbajdzsáni Állami Közgazdasági Egyetem

A látogatás célja a két egyetem közötti együttműködés lehetőségeinek további feltérképezése, valamint a GTK angol nyelvű pénzügyi mesterképzésének megismertetése volt. 2024. március 20-21 között a delegációnak kampusz túrával is készültek a GTK munkatársai, melynek során a Q épületet és az egész BME Campust is megismerték a hallgatók.  A vendégek a Műegyetemet és a GTK-t bemutató előadásokat hallgattak meg valaminttájékoztatást kaptak az   angol nyelvű mesterszakokra vonatkozóan. Az azeri diákok részt vettek az angol nyelvű Pénzügy mesterszak két előadásán: az „Industry policy in a portfolio-theory approach” című előadáson, melyet Bethlendi András, gazdasági dékánhelyettes, a Pénzügyek Tanszék tanszékvezetője, Pénzügy mesterszak szakfelelős tartott. Emellett pedig a „Financial history” című előadáson, amelyet Póra András, egyetemi tanársegéd, a Pénzügyek Tanszék oktatója tartott.

Az azeri oktatók két vendégelőadást tartottak: Aygun Abdulova az „Innovative methods of HRM” címmel, Aysel Guliyeva pedig „New trends in macroeconomics” címmel.

A sikeres látogatás jövőre is folytatódik az intézmények közötti együttműködés keretében.

 

 

BME GTK

Fotó: Geberle B.