Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

A BME-re jön az EELISA nemzetközi tudományos versenye

2024. 06. 03.
EELISA

Kilenc szekcióban több mint 140 magyar és külföldi hallgató mutatja be a pályamunkáját.

A Pisában megrendezett első tavalyi után idén Budapesten lesz a 73 éves hazai TDK-versenyek nemzetközi változata, a Műegyetem kezdeményezésére létrejött EELISA Scientific Student Competition. A június 10-11-ei esemény helyszíne a Q épület.

A 10 európai egyetemet tömörítő EELISA szövetség hallgatóit látványosan megmozgatta a kiírás, a részletes program szerint több mint 140-en vesznek részt egyéni vagy csoportos munkákkal - ugyanez a szám tavaly még alig haladta meg a 70-et. Bővült a tudományterületek száma is, 9 helyett már 13 szekcióban versenyeznek: társadalomtudományok 1-2, okosgyártás, automatizálás, informatika, alkalmazott informatika, innovatív mobilitás, építészet, orvostudomány, alkalmazott tudományok 1-2, kémiai és biomérnöki tudományok, épített környezet.

A lebonyolítás a TDK-konferencia szabályait követi, a beadott pályamunkákat két kijelölt szakember előzetes bírálata után szekciónként egy-egy nemzetközi zsűri rangsorolja. A hétfő reggel fél 9-kor induló regisztráció, majd a megnyitó után a program 10 órakor kezdődik, az előadások egy ebédszünet megszakításával délután 5-ig tartanak. Az eredményhirdetés kedd délben lesz a K épület dísztermében.

A tavalyi eseményről itt lehet megnézni egy videót az EELISA Youtube-csatornáján.

A részletes program és a helyszín elérése itt található!