Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Itt vannak az Erasmus+ új pályázatai

2024. 06. 25.
Erasmus+

A beadási határidő augusztus, illetve szeptember eleje. Minden részlet kiderül a szerda délutáni online infónapon.

A BME Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága (NKI) közzétette az Erasmus+ pályázati felhívásait a 2024-2025-ös tanév tavaszi szemeszterére. A beadási határidő a tanulmányi részképzésre augusztus 5., a szakmai gyakorlatra pedig szeptember 5. A pályázatokat július 1-től fogadják.

A pályázás menetéről, a gyakorlati tudnivalókról a szerdai (június 25.) online infónapon lehet bővebben tájékozódni. 14 órától MS Teamsen, ezen a linken várnak mindenkit, akinek megfordult már a fejében, hogy szívesen eltöltene néhány hónapot vagy akár egy évet egy külföldi egyetemen.

A korábbi szabályokhoz képest újdonság, hogy a szakmai gyakorlatra a diplomázás után is lehetőség lesz, de maximum 6 hónapos időszakra. Hogy hány helyre lehet jelentkezni, nem soroljuk fel, 

a karonkénti listákban összesen százas nagyságrendű az európai és Európán kívüli intézmények száma 

– utóbbiak külön összegyűjtve is fent vannak az NKI oldalán.

A pályázók legfeljebb 5 külföldi intézményt jelölhetnek meg fogadóként, jelölve a preferenciát, prioritási sorrendet. Azok közül az intézmények közül választhatnak, amelyekkel a saját karuknak érvényes bilaterális szerződése van.

Élménybeszámolók

A mobilitást segítő műegyetemi szervezet oldalán kedvcsinálóként hallgatói beszámolók is olvashatók a különböző partnerintézményeknél eltöltött tanulmányi, szakmai gyakorlati és kutatói hónapokról.

Hamarosan megjelennek az Erasmus+ személyzeti pályázati lehetőségei is a BME oktatói és munkatársai számára, szintén szeptember 5-ei határidővel, az október 1. és 2025. január 31. közötti időszakra.

Rektori Kabinet, Kommunikációs Igazgatóság