A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közleménye

A BME közleménye a Heti Válasz 2013. március 21-i számában megjelent "Szcimmer frei" című cikkben foglaltakról.

1.  A BME a rábízott vagyont a jó gazda gondosságával kezeli, jelentős mértékben gyarapítja, eljárásai során az előírásokat mindenkor betartja. Ez fennáll a Hotel UNI-val kapcsolatos bérleti szerződés esetében is.

2.  A cikkben kifogásolt meghirdetés körülményeit és eljárásait, miközben azokról – többek között – részletes tájékoztatást kapott az NFM, a NEFMI és MNV Zrt., a BME-re a Nemzetgazdasági Minisztérium által kirendelt költségvetési főfelügyelő folyamatosan és személyesen kontrollálta, megfelelőségüket jelentéseiben visszaigazolta.

3.  A Hotel UNI és vitorláskikötő üzemeltetése rendeltetésszerű, az igénybe vevők szerint megfelelő, a szerződést az üzemeltető maradéktalanul betartja.

4. A Kormány vitorlás olimpiai sportközpont létrehozására vonatkozó elképzelései és tervezett intézkedései, valamint az MNV Zrt. által lefolytatott vizsgálat következtetései között nincs összefüggés.

5.  A szcientológus bázisra vonatkozó állításokat a BME vezetése már korábban vizsgálta, és akárcsak a cikkíró, egyetlen olyan tényt sem tárt fel, amely alátámasztaná, hogy a Hotel UNI szcientológus vállalkozási bázis lenne.