A 2012. évi Palotás László-díj átadása a Műegyetemen

A 2012. évi Palotás László-díj átadására 2012. december 3-án a BME Dísztermében került sor ünnepélyes körülmények között. A hét tagú Kuratórium döntésének értelmében a 2012. évi Palotás László-díjat Dr. Kovács Károly, c. egyetemi docens, ny. divízióvezető (ÉMI Nonprofit Kft.) kapta.

A díjazott életútjáról és elért eredményeiről részletes cikk fog megjelenni a VASBETONÉPÍTÉS folyóirat 2013/1. számában. A díjat személyesen ifj. Prof. Palotás László adta át. A díjátadáson a szakma képviselői jelentős számban részt vettek.

A Palotás László-díjat a Nemzetközi Betonszövetség (fib) Magyar Tagozata 2000-ben alapította a beton- és feszített vasbetonszerkezetek körében kifejtett kiemelkedő mérnöki teljesítmények szakmai elismerésére. A díj a tervezés, a kivitelezés, a kutatás-fejlesztés és az oktatás, valamint az ezekhez csatlakozó területeken elért kimagasló eredményekért adományozható. A díjra azok a magyar alkotók lehetnek jogosultak, akik tevékenységükkel jelentősen segítették a vasbetonépítési kultúra fejlődését, öregbítették a szakma hazai és nemzetközi hírnevét.

A díjat Palotás Lászlóról, a világviszonylatban jól ismert oktatóról és kutatóról, az Építőanyagok Tanszék volt tanszékvezetőjéről neveztük el. A korábbi évek Palotás László-díjairól további információk érhetők el a következő honlapon keresztül: www.fib.bme.hu.