Átadták a Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozatának díjait

Műegyetemi oktatók és hallgató részesültek a Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért Kitüntető Oklevélben és Környezetmérnöki Diploma Díjban.

A Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozata ezévi díjátadó ünnepségét 2013. január 24-én tartották a Kamara székhelyén, ahol Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és Gilyén Elemér, az MMK Környezetvédelmi Tagozatának elnöke adta át a Tagozat által alapított  „A Környezet Védelméért” kitüntetéseket, a „Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért” kitüntető okleveleket és a „Környezetmérnöki Diploma Díj”-akat.

A „Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért” kitüntető oklevelet azon egyetemi, főiskolai oktatók részére alapította a Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozatának Elnöksége, akik a környezetvédelmi műszaki felsőoktatásban, szakmérnök képzésben országos szinten kimagasló oktatói tevékenységet folytattak. A díj alapítására 2004-ben, a környezetvédelmi szakmérnök képzés megindulásának 30. évfordulója alkalmából került sor.

A tagozat elnökségének döntése alapján a „Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért" 2012. évi díjazottjai között található Dr. Gács Iván, az Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék egyetemi docense és Dr. Mizsey Péter, a Kémiai és Környezeti Folyamatmérnöki Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára.

A Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozatának 2012. évi „Környezetmérnöki Diploma Díj" pályázatán első helyezést ért el Csabai Adrienn Laura, egyetemünkön végzett környezetmérnök (témavezetője dr. Fleit Ernő egyetemi docens, Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék).

(Fotó: Magyar Mérnöki Kamara)