Küldj be 1appot !

A BME Mobil Innovációs Központ második alkalommal hirdeti meg alkalmazásfejlesztő versenyét a felsőoktatási hallgatók és a középiskolások számára. A jelentkezési határidő 2015. február 20.

Az okostelefon-alkalmazás-fejlesztő versenyen a 9-12. évfolyamos középiskolások és a felsőoktatási intézmények hallgatói vehetnek részt előre elkészített alkalmazásukkal, értékes nyereményekért (tabletgépek, mobiltelefonok), három kategóriában:

  • oktatás
  • játék
  • egyéb

A három legelterjedtebb mobilplatformra, az iOS, az Android és a Windows Phone rendszerre készült programok egyaránt nevezhetők.

Pályázati felhívás

A 2014-ben útjára indított 1app rendezvénysorozat első állomása a tavalyi alkalmazásfejlesztő verseny volt, ahol az ideivel megegyező három versenykategóriában mérhették össze tudásukat a fiatalok értékes nyereményekért. Második állomásként 1app 1etem címmel háromnapos előadássorozat keretében ismerkedhettek meg  az Android, az iOS és a Windows Phone alkalmazásfejlesztés alapjaival, valamint marketingkérdésekkel és vállalkozásindítással kapcsolatos ismeretekkel. A rendezvény zárthelyi dolgozattal zárult.

A tavalyi verseny győztesei

Játék kategória
Kóródi Norbert (BME): Űrgolyhó (A Gravity c. film alapján készült, 3D-s űrbéli játékban egy repülő labdát irányít a felhasználó. Cél, hogy az akadályok leküzdése után – például aszteroidák elkerülése – a labda bejusson az űrhajóba.

Oktatás kategória
Jakub János (BME): Droid PCB NYÁK-tervező. (Android platform alatt megvalósított, nyomtatott áramkört tervező szoftver.)

Egyéb kategória
Józsa Júlia és László Balázs (BME): Házi hajpakolások (Recepteket tartalmazó alkalmazás: a háztartásban megtalálható, vagy egyszerűen beszerezhető alapélelmiszerekből a felhasználó saját maga készítheti el hajpakolását.)