Matematika és fizika (nem csak) középiskolásoknak

Ismét várja a tudásukat vetélkedve fejleszteni vágyókat a Műegyetem interaktív gyakorlófelületének matematikaversenye.

A BME Alfa 2016. január.11-én induló matematikai pontversenyének célja a diákokat tematikus felkészülésének segítése a matematika érettségire olyan feladatokon keresztül, amelyek ismerete a Műegyetemen is az elvárt tudásanyaghoz tartozik. A versenyen a kéthetente kitűzött, online elérhető feladatsorokat összesen hat fordulóban, az adott határidőig lehet megoldani.

Az Alfa pontverseny eredetileg egy olyan webes gyakorlófelületre épült, amely a több ezer újdonsült diák felkészülését hivatott segíteni a minden szeptemberben írandó ún. Matematika Nulladik zh-ra. Ez a felmérő komoly jelzés oktatónak és diáknak egyaránt: mutatja a diák középiskolai tudásának erősségeit és gyengeségeit, valamint támpontot ad az oktatóknak a hallgatók felzárkózásának segítéséhez. Az első alkalommal tavaly, kísérleti jelleggel meghirdetett versenyre összesen körülbelül százötvenen regisztráltak és oldottak meg legalább egy-egy feladatot, és mintegy százan tértek vissza rendszeresen az egyes fordulókra.

A verseny szervezői örömmel fogadják azokat a középiskolai matematika- és fizikatanárokat is, akiknek tanítványai a Műegyetemre készülnek, és tájékozódni szeretnének diákjaik megfelelő felkészítése céljából.