Nők az egyetemi életben és a tudományban

Kancellári kezdeményezésre ismét köszöntötték a BME női munkatársait Nőnap alkalmából. Műegyetemi nyertese is van idén a Nők a Tudományban Díjnak.

Barta-Eke Gyula kancellár a nőkről történő megemlékezés fontosságát hangsúlyozta a vidám hangulatú ünnepségen. Elsőként a BME Közalkalmazotti Tanács elnökének nyújtott át virágot. Molnár Klára, aki egyben a BME OMIKK főkönyvtárosa is, felhívta jelenlévő kolléganői figyelmét, hogy az ebből az alkalomból a kancellári munkáltatás alá tartozók számára biztosított munkaidő-kedvezményt fordítsák valóban önmagukra.

A virágokat a vezető beosztású férfi kollégáktól kapták az ünnepeltek.

Idén az agrártudományok, az információs technológia és a műszaki tudományok területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó kutatónőknek adtak át a Nőnapon Nők a Tudományban Kiválósági Díjat a Magyar Tudományos Akadémián. Műszaki tudományok kategóriában Kózelné Székely Edit Évát, a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar oktatási dékánhelyettesét, a Kémiai és Környezeti Folyamatmérnöki Tanszék egyetemi docensét ismerték el.

Kózelné Székely Edit Éva képünkön balról a harmadik

A kutató a szuperkritikus fluidumok alkalmazási területeinek bővítésével, megértésével és a lejátszódó folyamatok leírásával foglalkozik (az MTI híre nyomán). (A most díjazott kutatóval a bme.hu korábban készített interjúja ITT olvasható – szerk.)

MTI Fotó: Balogh Zoltán

BK - TJ

Fotó: Philip János