Egy csapat van – a BME!

Aranyérmet szerzett a műegyetemi futsal csapat a negyedik Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságon, amely idén minden eddiginél több érdeklődött vonzott.

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) negyedik alkalommal szervezte meg a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságot (BEFB), amelynek alapszakaszában összesen 12 csapat mérkőzött meg.

„A budapesti felsőoktatási intézmények részvételével zajló bajnokság célja az egyetemek és a hallgatók közötti kapcsolatépítés, a futsal népszerűsítése, valamint, hogy közös sportolási lehetőséget biztosítson a sportág iránt érdeklődő hallgatók számára” – olvasható a sportverseny döntőjének kiírásában.

A BEFB 2016/2017-es szezonjának döntőjét a Gabányi László Sportcsarnokban rendezték április 5-én. Az utolsó fordulóba a legjobb négy, az NB2-es bajnokságban is helytálló együttes jutott be: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem futsal csapata (BME – BT FC Futsal), a Testnevelési Egyetem csapata (TFSE Futsal), az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportolói (ELTE – BEAC Futsal PPK) és az Óbudai Egyetem játékosai (Óbudai Egyetem futsal Szigetszentmiklós-ARTIFEX Futsal).

A műegyetemi csapat 7:2-re nyerte elődöntős meccsét az Óbudai Egyetem futsalosaival szemben. Az ELTE végül megvédte tavalyi harmadik helyezését. Két góllal kerekedett felül a sérülésekkel küszködő Óbudai Egyetem csapatán a bronzmérkőzésen. A döntőben a BME és a TFSE játékosai csaptak össze, a mérkőzést a hosszabbításban rúgott második műegyetemi góllal végül 2:1-re nyerték a BME kispályás labdarúgói. A BME így egyúttal vissza is vágott a tavalyi vereségért a TFSE Futsal csapatának, ezzel 2-2 a mérlege a két intézmény párharcának a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságokon.

Képünkön a győztes BME – BT FC Futsal csapat

A bajnokság különdíjasai:

Gólkirályok: Johny Bencze (Bodon FC Pázmány) és Faragó Bálint (TFSE)
Legjobb kapus: Levente Papp (BME)
Legjobb játékos: Barna Zsombor (BME)

A teremfoci műegyetemi kedvelői legközelebb a MAFC teremfoci kupáján találkozhatnak, amelyet április 8-án első alkalommal rendez a sportegyesület.
A versenyre maximum 7 fős csapatok jelentkezését várják.

TZS - TJ

Fotó forrása: Budapeti Egyetemi Futsal Bajnokság Facebook